Terug naar overzicht Terug

FC Emmen door met Bijl, Klok, Ben-Moussa en Siekman


FC Emmen heeft vandaag de eenzijdige opties in de contracten van Glenn Bijl, Gersom Klok, Hilal Ben-Moussa en Tim Siekman gelicht. Ook deed FC Emmen –op basis van de CAO– de noodzakelijke ontslagbrieven op de post. Dit houdt in dat diverse spelers één dezer dagen een brief op de mat krijgen waarbij formeel het ontslag wordt aangezegd. Dit moet om te voorkomen dat spelers op basis van dezelfde financiële voorwaarden automatisch een jaar contractverlenging krijgen.


FC Emmen-directeur Ben Haverkort geeft tekst en uitleg: “Over de prestaties van deze vier spelers zijn we het huidige seizoen bijzonder tevreden, daarom maken we dankbaar gebruik van de overeengekomen eenzijdige opties in deze contracten, zodat dit kwartet tot medio 2019 vast ligt. Verder zijn we bezig met het voeren van gesprekken over de toekomst: een enkele speler heeft op dit moment een aanbieding van ons in beraad voor het seizoen 2018/2019. Alle andere spelers krijgen een brief op de mat zodat club en speler de handen vrij hebben voor de toekomst.”

“Bovenstaande betekent dat FC Emmen nu de volgende elf namen op papier heeft staan voor seizoen 2018/2019: Kjell Scherpen, Gersom Klok, Keziah Veendorp, Nick Bakker, Tim Siekman, Glenn Bijl, Hilal Ben-Moussa, Michael Chacon Ibarguen, Alexander Bannink, Cas Peters en Omran Haydary. FC Emmen wil zich het komende seizoen waar mogelijk versterken, dus gaan we nu vooral kijken naar spelers die vrij komen aan de onderkant van de Eredivisie. Ook richt ons scoutingsapparaat zich op de aanstromende talenten én kijken we goed naar onze eigen jeugd. Aangezien wij de centjes slechts één keer uit kunnen geven, moeten wij zoals ieder seizoen geduldig zijn en toeslaan op het juiste moment. Wij stellen de komende maanden alles in het werk om bij aanvang seizoen 2018/2019 met een kwalitatief goede selectie voor de dag komen om onze sportieve ambities te kunnen verwezenlijken”, aldus Ben Haverkort.