Terug naar overzicht Terug

FC Emmen dendert in tweede helft over Telstar heen


De agenda van de FC Emmen aanhangers kan weer iets definitiever worden bijgewerkt. Door de 4-0 overwinning op Telstar is het nu echt honderd procent zeker dat FC Emmen pas op vrijdag 22 mei moet aantreden voor de play offs. Het is alleen nog de vraag of de tegenstander FC Eindhoven of Roda JC zal zijn. De vraag of FC Emmen als vierde of vijfde in de competitie eindigt moet komende vrijdag ook nog worden beslist. FC Volendam kan de roodwitten nog overvleugelen, hoewel het zelf nog door De Graafschap kan worden gepasseerd maar dat deert FC Emmen niet.


Leandro Resida stuit hier op weerstand.

Luis Pedro raakt aan het hoofd geblesseerd en moet uitvallen (Foto’s: Boudewijn Benting).

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft altijd een wat bijzonder sfeertje. Er wordt vooraf altijd wel iemand in het zonnetje gezet wat doorgaans niet zo’n probleem is omdat de competitie toch zo goed als voorbij is maar dat was deze keer in de JENS Vesting niet het geval. FC Emmen, in fraaie jubileumshirts gestoken, wilde graag definitief bij de eerste vijf horen en trainer Joop Gall, hoe begripvol ook, was een tikkeltje bezorgd over de afleiding. Gall leek gelijk te krijgen want de start van FC Emmen was aan de stroeve kant. Telstar was in het eerste kwartier zeker niet de mindere met aan het hoofd de lange Ralf Seuntjes die een plaag voor elke verdediging is.

Blessurepech viel FC Emmen ook al vroeg ten deel. Luis Pedro raakte aan het hoofd gewond, kon toch weer door spelen maar moest tien minuten voor de pauze toch naar de kant. Joop Gall loste het probleem op door Cendrino Misidjan in te brengen en Tim Siekman op de plek van Luis Pedro te posteren. FC Emmen was intussen wel beter in het spel gekomen. Het regende hoekschoppen met acht voor FC Emmen in de eerste helft tegenover Telstar drie. Uit de achtste hoekschop kreeg FC Emmen via een koppende Marcel Seip een grote kans maar Telstar Zonneveld pakte de bal uitstekend. De rust ging mede daarom in met 0-0 maar niet echt met een goed gevoel want FC Emmen draaide bepaald niet goed. Er straalde erg weinig van af en dat was toch nodig gezien ook de tussenstanden.

Alexander Bannink breekt de ban in de 46e minuut.

Boy Deul (25) was met twee goals, hier de 2-0, weer belangrijk.

Marcel Seip tegenover Telstar doelman Zonneveld: net niet.

Wie in de rust in de kleedkamer van FC Emmen het woord heeft gevoerd is een tweede maar in ieder geval werd de goede snaar geraakt. Want al binnen de minuut na de hervatting stond de 1-0 op het scorebord. Veel toeschouwers waren binnenskamers nog aan het zuchten over een matige eerste helft toen Alexander Bannink uit een steekpass van Leandro Resida de 1-0 binnen gleed. Vervolgens greep Boy Deul de hoofdrol. Na een klein kwartiertje scoorde hij de 2-0 om drie minuten later de 3-0 aan te laten tekenen. Die derde was een fraaie nadat Deul door de combinatie Roland Bergkamp/Leandro Resida in scoringspositie was gebracht.

Leandro Resida jubelt na zijn fraaie 4-0.

‘Het was weer mooi vanavond”(Foto’s: Gerrit Rijkens).

Was bij 2-0 nog wel iemand te vinden die een dergelijke voorsprong wel eens te niet had zien gaan maar bij 3-0 verdween de laatste twijfel. FC Emmen kreeg zelfs nog een ruimere voorsprong toen Leandro Resida zijn goede spel bekroonde met een schitterend stiftje die doelman Wesley Zonneveld te machtig was: 4-0.  In de slotfase probeerde Telstar nog op het scorebord te komen maar doelman Meerits had daar tegen groot bezwaar en stond geen treffer toe.

 FC Emmen-Telstar 4-0. 46. Bannink 1-0, 57. Deul 2-0, 60. Deul 3-0, 76. Resida 4-0. Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaart: Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 5165.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Seip, Luis Pedro (35. Misidjan), Siekman (80. De Groot), Mannes, Olijve (67. Vossebelt), Bannink, Deul, Bergkamp, Resida.
Telstar: Zonneveld: Rifai, Olfers, Kindermans, Keurntjes, Kulhan, Dougall (68. Almubaraki), Korpershoek (75. De Vogel), Valies, Tissoudali (68. Knol), Seuntjes.