Terug naar overzicht Terug

FC Emmen De Straat Op van start in de gemeente Emmen


Op woensdag 9 november was het weer zover. Op liefst zes verschillende locaties in de gemeente Emmen werd FC Emmen De Straat Op afgetrapt. De afgelopen weken konden basisschoolleerlingen uit groep drie tot en met acht uit de gemeente Emmen zich aanmelden om de straat op te gaan met FC Emmen. Ruim 150 kinderen wisten afgelopen woensdag de weg naar voetbalpleintjes in Angelslo, Emmermeer, Bargeres, Emmer-Compascuum, Schoonebeek en Zwartemeer te vinden. Zij doen de komende vijf weken mee aan het spelen van onderlinge partijtjes in de buurt onder begeleiding van een maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen Naoberschap. 


Projectleider Marcel Sulmann spreekt weer van een groot succes: “Door middel van FC Emmen De Straat Op kunnen wij als FC Emmen Naoberschap kinderen in hun wijk of buurt stimuleren om (meer) in beweging te komen. Dit is alweer het derde jaar dat we De Straat Op organiseren in de gemeente Emmen en elke keer zijn er weer veel kinderen die hieraan meedoen. Dat is erg mooi om te zien.”

FC Emmen De Straat Op is een project in samenwerking met de gemeente Emmen en wordt daarom ook mede mogelijk gemaakt door M&GEZOND!. Het doel van FC Emmen De Straat Op is dan ook om de kinderen een leuke tijd te bezorgen en de mogelijkheid te geven om (meer) in beweging te komen. In de verschillende wijken worden partijtjes onderling gespeeld en een maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen ziet erop toe dat er goed wordt samengewerkt. Uiteindelijk werken de jonge deelnemers toe naar de finaledag die wordt georganiseerd in stadion De Oude Meerdijk op zondag 11 december. 

Op deze dag spelen alle deelnemende kinderen in het stadion onderlinge wedstrijden. Daarnaast zijn er allerlei side-events waar de kinderen aan deelnemen. Op enkele locaties is er nog plek voor een aantal kinderen. Aanmelden kan nog door hier te klikken.