Terug naar overzicht Terug

FC Emmen De Straat Op succesvol afgesloten!


Na zes weken voetbal is FC Emmen De Straat Op tot een einde gekomen. Naoberschap United organiseerde op maandag 29 maart de laatste partij voetbal in Nieuw Weerdinge en Nieuw-Amsterdam. De afgelopen weken zijn zij op elf verschillende locaties geweest om voor kinderen van middelbare en basisschoolleeftijd voetbalactiviteiten te organiseren.


Rick Piek organiseerde de voetbalactiviteiten namens Naoberschap United en was daarom bij veel van de activiteiten aanwezig. Rick: “Het idee was om kinderen op een leuke manier in beweging te krijgen. Er waren nog weinig sportactiviteiten voor kinderen toen we begonnen met De Straat Op dus voor de kinderen was dit een goede reden om weer te kunnen sporten.”

In totaal hebben ruim 500 kinderen meegedaan op de elf locaties. Kinderen konden zich vooraf aanmelden om mee te doen, maar kinderen die zich niet hadden aangemeld, waren uiteraard ook welkom. “Toen één van de trainers, Silas Boer, een keer in Emmermeer kwam met De Straat Op, had hij veertig kinderen verwacht op basis van het aantal aanmeldingen. Uiteindelijk bleken er zeventig kinderen te zijn. Gelukkig speelde hij daar samen met de plaatselijke buurtsportcoach goed in op de situatie en werden er meerdere veldjes gemaakt, waardoor iedereen toch lekker kon voetballen,” aldus Rick. “Op elke locatie werd telkens twee uur gevoetbald, één uur voor basisschoolkinderen en één uur voor kinderen van de middelbare school. Toen we echter met zeventig kinderen aan het voetballen waren, probeerden we ons wel flexibel op te stellen als het ging om de tijd. Gelukkig zagen wij ook dat veel kinderen nog bleven om te voetballen toen onze activiteit tot een eind kwam.”

Rick: “Bij veel kinderen merkte je echt dat ze weer snakten naar het sporten. De structuur die het gaf om een vast voetbalmoment in de week te hebben, deed de kinderen overduidelijk goed. Bij veel locaties kwamen elke week dezelfde kinderen om weer te voetballen en dat maakte mij wel heel trots. De insteek van dit initiatief was namelijk om zoveel mogelijk kinderen aan het bewegen te krijgen en dat is gelukt!”

Nu het project ten einde loopt, krijgt Rick veel teleurgestelde, maar ook dankbare berichten binnen. Niet alleen van de kinderen, maar ook van de ouders. Rick: “Sommige ouders vertelden mij dat hun kinderen elke week weer uitkeken naar het moment dat wij langskwamen in de wijk om te voetballen. In Schoonebeek, waar ik woon, hoorde ik de kinderen zelfs al afspreken om deze week ook weer te gaan voetballen met zijn allen. Ik denk dat ik deze week nog even langsrijd om te kijken of ze het leuk hebben.”

Ondanks de leuke berichten en de cadeautjes die Rick mocht ontvangen, bleef hem één gedachte overduidelijk bij: “Wat ik het mooist vond aan De Straat Op was hoe de kinderen, ondanks de lastige periode in de wereld, leuk met elkaar omgingen en hun gedachten op nul konden zetten tijdens een pot voetbal. Om de kinderen met z’n allen vol plezier te zien voetballen, is iets wat voor mij het succes van De Straat Op  samenvat.”