Terug naar overzicht Terug

FC Emmen De Straat Op afgesloten in de gemeente Coevorden


Afgelopen week is FC Emmen voor de laatste keer de straten op gegaan in de gemeente Coevorden. Sinds eind mei organiseerde FC Emmen samen met hoofdsponsor EasyToys op verschillende locaties in de gemeente Coevorden voor basisschool- en middelbare schoolleerlingen voetbalactiviteiten.


Onder begeleiding van FC Emmen train(st)ers werd er fanatiek gevoetbald in Schoonoord, Sleen, Dalen, Geesbrug en in Coevorden (Poppenhare en De Heege). De kinderen werden in leeftijdsgroepen ingedeeld en konden elke week een uur lekker voetballen met elkaar.

De Straat Op werd al eerder georganiseerd in de gemeente Emmen. Ook in Coevorden bleek het aanbod, voor kinderen uit de buurt om maar liefst zes weken lekker te komen voetballen onder begeleiding van FC Emmen-train(st)ers, een groot succes. Bij een aantal locaties was er zoveel animo om te voetballen dat er zelfs in drie groepen werd gevoetbald. Mede dankzij inzet van enthousiaste buurtsportcoaches van de gemeente Coevorden heeft FC Emmen in samenwerking met EasyToys alle deelnemende kinderen met veel plezier kunnen laten voetballen in hun eigen buurt of dorp.

Het enthousiasme en plezier straalde er zo van af tijdens FC Emmen De Straat Op dat zelfs FC Emmen- mascotte SIBI nieuwsgierig werd en bij alle locaties een kijkje kwam nemen. En wat waren de kinderen door het dolle heen toen SIBI langs de lijn verscheen. Ter afsluiting hebben alle aanwezige kinderen afgelopen week een heus certificaat voor hun goede sportieve en enthousiaste deelname ontvangen als herinnering. Niemand minder dan trainer Dick Lukkien heeft de certificaten ondertekend.