FC Emmen D1 plaatst zich voor bekerfinale

FC Emmen D1 had het in de eerste helft op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen niet gemakkelijk tegen de eerstejaars D’tjes van FC Groningen. De Emmenaren waren niet in goede doen en mochten zich gelukkig prijzen dat het bij rust slechts 1-1 stond. FC Groningen D2 nam in deze halve finalewedstrijd al na vijf minuten de leiding, tien minuten later zorgde Danny Bouws met een individuele actie voor de 1-1 ruststand. Na de pauze stonden de neuzen bij FC Emmen D1 weer de goede kant op en dankzij goals van Harold Strating en Michael Chacon stond het zes minuten na de thee al 1-3. In de 45e minuut scoorde Danny Bouws de 1-4. Vijf minuten voor tijd kwam FC Groningen nog terug tot 2-4. FC Emmen D2 komt nu op de landelijke bekerfinaledag op 2 juni in Drachten uit tegen Achilles 1894. Eerst wacht echter nog de ‘droomfinale’ om het kampioenschap in de Topklasse: aanstaande donderdag in de Euroborg tegen FC Groningen D1.
FC Emmen D1; Rob Schuldink (31. Bos); Mol (31. Rijkens), Jonker, Rasevic (10. Room), Strating (40. Wouter Schuldink), Warmolts, Bouws (50. De Jong), Wessels (15. Westebring), Huser, Chacon, Ypenburg (31. Meijer).