FC Emmen D1 nipt onderuit tegen koploper

Het was een wedstrijd op het winderige sportpark in Groningen met twee totaal verschillende helften. In de eerste dertig minuten leek FC Emmen een forse nederlaag tegemoet te gaan en ging met een 3-0 achterstand pauzeren. Na de thee was de situatie geheel anders, er kwamen kansen genoeg voor de Emmenaren waarvan er echter slechts twee werden verzilverd.
Een beoordelingsfoutje van doelman Robin Jalving leidde al in de eerste minuut tot de 1-0 achterstand. Daarna kwamen er mogelijkheden over en weer maar de doelpunten werden door de thuisploeg gescoord. Ruststand 3-0 met goals van de Groningers Kokcu, Kalentjov en Strijker. Met wat omzettingen probeerde coach Paul Kamphuis de zaak weer op de rails te krijgen en dat lukte ook. FC Emmen domineerde en verkleinde via Ronald Gerdes na voorbereidend werk van Thijs Oosting en Thijs Dallinga tot 3-1. Dallinga liet vervolgens een paar goede mogelijkheden liggen door de verkeerde keuzes te maken maar was wel de maker van de 3-2. FC Emmen kreeg nog mogelijkheden op minimaal de gelijkmaker maar bleef uiteindelijk steken op de 3-2. FC Emmen-trainer Paul Kamphuis was niet enthousiast over de rol van de scheidsrechter maar vond tevens dat zijn elftal ook de hand in eigen boezem diende te steken. ,,We hebben weliswaar van de koploper verloren maar gezien de tweede helft had er meer ingezeten.”
FC Emmen D1: Jalving (31. Scherpen): Knol, Luchies, Seubers, Langeland, Oosting, Aalderink, Gerdes, Roosken, Dallinga, Scholte (35. De Vries).

Bas Aalderink in duel met de aanvoerder van de Groningers (Foto: FC Groningen website)