FC Emmen D1 nipt onderuit tegen FC Groningen

FC Emmen A1-Quick ’20 A1 3-3
Na negentig minuten voetballen leek FC Emmen met een 3-1 voorsprong de punten in de knip te hebben maar een wedstrijd duurt tegenwoordig langer. De gasten uit Oldenzaal slaagden er in om in de extra speeltijd twee keer te scoren waardoor geheel onnodig twee punten uit handen werden gegeven. FC Emmen kende een bliksemstart met de openingsgoal van Randy van der Weide, na een samenwerkingsverband met Bas Dost, in de vierde minuut maar het ging vervolgens allerminst vlot wat de thuisclub betreft. Diverse spelers oogden niet meer zo fris dan in de eerste helft van de competitie wat wellicht een gevolg is van het voortdurende geschuif tussen de verschillende elftallen waarvan spelers, hoe nodig het soms kan zijn, maar zelden beter worden. De A-junioren worden immers als opvulsel voor het beloftenteam en sinds kort ook voor de eerste selectie gebruikt. Na de pauze verscheen FC Emmen met een complete nieuwe voorhoede in het veld en de wedstrijd werd opeens een stuk leuker. Quick ’20 deelde in de 68e minuut de eerste klap uit met de gelijkmaker van Jamal Said nadat daarvoor doelman Gerben Springer een paar keer handelend had moeten optreden. Luttele seconden na de aftrap stond het echter 2-1 via Rik-Jan de Groot. Na eerst nog een schot buiten bereik van Springer op de paal sloeg FC Emmen in de 78e minuut voor de derde keer toe met een mooie goal van Björn Zwikker. De buit was binnen dacht iedereen maar nadat eerst de Oldenzaler Ramon Meijer in de extra tijd met een schot van grote afstand doelman Sporinger verraste werd het ook nog gelijk. Een vrije trap werd niet door de Emmer verdediging verwerkt waardoor Roy Davina koppend de gelijkmaker kon scoren.
FC Emmen A1: Springer; Kleinenberg, Roukema (61. Wolbers), De Roo, Siekman; Dekker, Zwikker, Moolhuizen (67. Van Bergen); Johannes (46. Manuel), Dost (46. De Groot), Van der Weide (46. Wakker).

Randy van der Weide (rechts) en Bas Dost vieren de 1-0.

Randy van der Weide kan een tackle verwachten.

Björn Zwikker heeft net gescoord maar kan er niet van genieten.

FC Groningen D1-FC Emmen D1 2-1
De met spanning tegemoet geziene confrontatie tussen FC Groningen D1 en FC Emmen D1 begon met een overwicht voor de thuisclub maar daaraan kwam na een kwartier spelen een einde toen Stan Ypenburg de Emmenaren naar de 0-1 schoot. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht maar aan die goal hing een sterk luchtje van buitenspel. Na de doelwisseling ging het gelijk op met kansen over en weer. Een klutsbal in de zestien van FC Emmen leidde uiteindelijk de overwinning voor de Stadjers in. Het doelpunt viel in de 40e minuut maar daarna kreeg FC Emmen nog mogelijkheden via Pascal Huser en Danny Bouws maar ze werden niet benut. FC Emmen D1 moest door het verlies de koppositie aan FC Groningen afstaan maar heeft met drie punten achterstand twee wedstrijden minder gespeeld dan de Groningers.
FC Emmen D1: Rob Schuldink (40. Bos): Mol (40. Rijkens), Jonkers, Warmolts, Westebring (40. Strating), Rasevic (40. Meijer), Wessels, Huser, Chacon, Bouws, Ypenburg.

FC Emmen C1-Flevo Boys C1 7-0
De Emmenaren hadden de uitwedstrijd in Emmeloord met 4-1 verloren maar namen op ondubbelzinnige wijze revanche. In de 5e en 15e minuut zetten Luciano Slagveer en Wouter Beijering de thuisploeg op 2-0 en nog voor rust verhoogden Slagveer (30e) en Gianluca Caria (35e) na assists van Simon IJzerman en Slagveer tot 4-0. FC Emmen kreeg na de doelwisseling met een wat offensiever Flevo Boys te maken maar de doelpunten in het voordeel van de thuisploeg bleven gewoon vallen. Eerst zorgde Wouter Beijering in de 46e minuut voor 5-0 waarna invaller Herman Hindriks met slimme passjes er voor zorgde dat Gianluca Caria (66e) en Wouter Beijering (73e) de eindstand naar 7-0 konden tillen.
FC Emmen C1: Berends; Van Bree (50. Westebring), Fokkens (50. Poelstra), Hoff, Bos, Heerkes, IJzerman (50. Mensinga), Koenders, Slagveer (50. Hindriks), Caria, Beijering.

Simon IJzerman zorgt met een sliding voor opruiming.

Doelman Yannick Berends bleef alert ondanks het weinige werk dat hij moest opknappen.

Coach Rick Mulder applaudiseert voor zijn spelers. (Foto’s FC Emmen Media).