FC Emmen D1 de beste van Noord Nederland

Het kampioenschap van FC Emmen D1 werd in het hol van de leeuw behaald. FC Groningen D1 waarvan in de reguliere competitie thuis van werd gewonnen en uit verloren werd in de Euroborg met 2-1 geklopt. Gemakkelijk kwam de zege niet tot stand maar dat mocht uiteraard ook niet worden verwacht. De Emmenaren namen in de 16e minuut een 0-1 voorsprong door toedoen van Danny Bouws. De Groningers kwamen sterk terug met als hoogtepunt voor rust een schot op de lat. Na de pauze was FC Groningen D1 aanvankelijk veel sterker, de Emmenaren kwamen nauwelijks van de eigen helft af en de gelijkmaker van Kevin Mennega in de 54e minuut was ook verdiend. Maar FC Emmen D1 herpakte zich met als resultaat de winnende treffer van linkerspits Stan Ypenburg in de 51e minuut. In de slotfase probeerde FC Groningen er nog met man en macht op zijn minst een verlenging uit te slepen. Het was even doorademen voor de Emmer D-jeugd: een sociale keeperswissel werd FC Emmen nog bijna fataal en bovendien trok de scheidsrechter veel te veel extra tijd bij. FC Emmen D1 hield echter stand met als beloning het kampioenschap.
Het kampioenschap werd behaald door de volgende spelers: keepers Rob Schuldink en Danny Bos, veldspelers Kay Rijkens, Nick Room, Ramon Jonkers, Harold Strating, Stephen Warmolts, Michael Chacon, Boris Rasevic, Pascal Huser, Danny Bouws, Wouter Schuldink, Mark Meijer, Julian Mol, Dylan Wessels, Nick Westebring, Stan Ypenburg en Abe de Jong. Trainer-coach Nico Haak, teammanager Henk Seegers, assistent-scheidsrechter John Bakker en assistent-trainer Erwin van Oosten.

Danny Bouws (in het blauw) scoort de 0-1.

Stan Ypenburg (rechts) scoort de winnende treffer voor FC Emmen D1.

De selectie van Feyenoord was getuige van de Emmer zege.

Voor de groten nog toekomst voor de jongsten al een feit: de beste van het noorden!