Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert middenvelder Willem Huizing


FC Emmen contracteert vandaag de 13e contractspeler voor het seizoen 2017/2018. De 22 jarige Willem Huizing zal na 11 seizoenen sc Heerenveen de overstap naar de enige Drentse profclub maken. Bij Heerenveen maakte de in Wijnjewoude geboren speler zijn debuut in de Eredivisie onder Foppe de Haan, maar bleef steken op een aantal invalbeurten. Huizing zal na de gebruikelijke onderzoeken van de sportmedici zijn handtekening zetten onder een contract voor één seizoen plus een optie voor een tweede seizoen.


Jan Korte licht toe: “Willem Huizing is een jonge en gretige speler die dreigde stil komen te staan in zijn ontwikkeling vanwege het spelen in de beloften van Heerenveen. Nu hij zich daar een aantal jaar als aanvoerder heeft bewezen, moet hij op een hoger niveau spelen om door te kunnen groeien. Hij kan als verdedigende middenvelder maar ook als rechtsback spelen, en zijn komst zorgt er zodoende voor dat trainer op basis van één speler diverse opties heeft om veranderingen door te voeren in het elftal en de speltactiek. Wij zijn zeer tevreden dat onze Staf hem heeft weten te enthousiasmeren en hij kiest voor onze club.”

Willem Huizing: “Heerenveen voelt nu nog als thuis, maar het is tijd geworden om uit te vliegen. Er zijn veel voorbeelden van spelers die vanuit de beloftencompetitie via de Jupiler League een hoger niveau bereiken en zo het maximale uit hun voetbalcarrière halen. FC Emmen is een mooie club, en het helpt ook dat mijn teamgenoot Joris Voest dezelfde weg bewandelt. Ik wil het komende seizoen minuten maken om een stap vooruit te kunnen zetten, en die stap is FC Emmen!”