Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert jeugdtalent Kjell Scherpen


FC Emmen heeft Kjell Scherpen voor drie seizoenen vastgelegd. De 17-jarige keeper, die dit seizoen ook vanuit Zeist werd opgeroepen voor Jong Oranje (O17), is sinds het opnieuw op poten zetten van de eigen jeugdopleiding de eerste jeugdspeler die een profcontract tekent.


Technisch-manager Jan Korte over het aanstormende keeperstalent: “Kjell is de eerste vrucht die we van onze jeugdopleiding kunnen plukken. We zijn bijzonder trots en tevreden dat we op basis van de beleidskeuzes uit 2012, een jeugdspeler die alles in zich heeft om met de grote jongens mee te doen, af kunnen leveren bij het vlaggenschip van FC Emmen. Bovendien kon Scherpen bij diverse andere clubs tekenen, ook bij clubs uit de eredivisie. De keuze voor het doorontwikkelen bij en via FC Emmen streelt ons en wordt opgevat als een groot compliment voor de club. Kjell gaat bij de selectie verder rijpen en zal vervolgens moeten bewijzen dat hij in aanmerking komt als eerste keeper van FC Emmen. De jeugdopleiding bewijst hiermee zijn nut, en deze gebeurtenis wordt derhalve als een succes gevierd.”

kjel

Kjell Scherpen over zijn eerste profcontract: “Bij FC Emmen heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen, en wat is er dan mooier om daar je eerste contract te tekenen voor maar liefst drie seizoenen. De club spreekt hiermee veel vertrouwen uit in mijn kwaliteiten, en geeft mij alle tijd en rust om aan mijzelf te blijven werken in mijn vertrouwde omgeving. Met de juiste focus komt het debuut vanzelf, en dat is de eerste doelstelling. Zodra dat doel is bereikt gaan we weer zitten om een nieuw doel te stellen, we doen het hier stap voor stap. Mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling is voor mij het belangrijkste en is doorslaggevend geweest bij het aangaan van dit contract. Voor nu overheerst een heel tevreden gevoel over het bereiken van deze mijlpaal in mijn voetbalcarrière.”
kjell-scherpen