Terug naar overzicht Terug

FC Emmen combinatie verliest van KV Turnhout


basisspelers van afgelopen zaterdag maar wel met Quenten Martinus, Luis Pedro, Elson Almeida, Wout Weghorst en proefspeler Mimoun Eloisghiri in de gelederen, trad FC Emmen aan tegen de Koninklijke Voetbalvereniging Turnhout uit de Belgische derde klasse. Op zich wekte het verbazing dat een club van dat niveau 540 kilometer heen en weer reist voor een oefenpotje tegen FC Emmen maar de aanwezigheid van trainer Tom Saintfiet verklaart dat mysterie. De Belgische globetrotter is zijn periode bij FC Emmen nog steeds niet vergeten en denkt er ondanks dat hij voortijdig afscheid moest nemen met plezier aan terug. ,,Ik ben altijd een beetje Emmenaar gebleven en volg de club nog altijd.” Hij heeft van de Egyptische clubeigenaar de opdracht mee gekregen om te promoveren en lijkt op weg dat streven te realiseren. De selectie, bestaande uit vele nationaliteiten, heeft een budget ter beschikking van 1.2 miljoen euro en daarvan kan collega Joop Gall alleen maar dromen.


Mimoun Eloisghiri aan de bal.

Bart Woering verrichtte enkele prima reddingen.

Tom Saintfiet (geheel links) en Joop Gall hebben schik in de wissels (Foto’s: Bennie Wolbers). 

In de eerste helft was er geen sprake van een groot krachtsverschil. De FC Emmen combinatie hield zich goed staande maar creëerde bijna geen kansen. KV Turnhout begon op slag van rust beter te draaien en keeper Bart Woering moest met een tweetal prima reddingen zijn ploeg voor een achterstand behoeden. Na de rust verving Jeremy Gall de B-junior Arthur Ymele Feudjio en een kwartier voor het einde kwamen nog eens vijf A-junioren opdraven en dat kwam de samenhang niet tebn goede. KV Turnhout had wel twee strafschoppen nodig om de winst mee naar huis te kunnen nemen. Kort na rust veroorzaakte Elson Almeida de eerste penalty die door Aldin Peltjo werd benut en zes minuten voor het einde tikte Luis Pedro een tegenstander onderuit waarop Geoffrey Hairemans de eindstand op 0-2 bracht.

Proefspeler Eloisghiri was een uur en een kwartier actief op de rechterflank maar de wedstrijd tegen KV Turnhout is tevens zijn laatste in het shirt van FC Emmen. Hij kon de technische staf niet van eventueel aanwezige kwaliteiten overtuigen waarmee zijn testperiode zonder succes is afgesloten.

Arthur Ymele Feudjio aan de bal. Links gaat Elson Almeida de andere kant op. 

Joop Gall zet de jeugdafdeling in met v.l.n.r: Dave Padding, Sander Boekholt, Justin Mulder, Paul Bangura en Ahmed Ndayisaba.

Ahmed Ndayisaba probeert de Belgische aanvoerder te verschalken (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen: Woering; Almeida (74. Bangura), Kampman (63. Baas), Luis Pedro, Bakkati, Ymele Feudjio (46. Gall), Almubaraki (74. Boekholt), Dantuma (74. Mulder), Eloisghiri (74. Ndayisaba), Weghorst (74. Padding), Martinus. 
KV Turnhout: Nkela: Mezghrani (81. Bahari), Vua (46. Nyason), Koue Niate (71. Fondato), Jansen da Silva, Tokpa (46. Sols), Hairemans, Benali (46. Wamberto), Spaenhoven (75. Martin), Dmitrijev (46. Ben Liou), Peltjo (63. Shabi).