Terug naar overzicht Terug

FC Emmen C1 verliest finale na strafschoppen


FC Emmen A1 kende op het Toptoernooi in Barneveld, georganiseerd door het plaatselijke SDVB, een moeizame start en verloor de eerste twee duels. Go Ahead Eagles A1, de latere toernooiwinnaar, klopte de Emmenaren met 2-0 en van IJsselmeervogels werd met 3-1 verloren. Gianluca Caria scoorde de goal. Daarna volgden overwinningen op Flevo Boys (1-0; doelpunt Rick ten Voorde) en op SDV Barneveld met 2-1 waarbij Camiel Fidom binnen een minuut twee maal scoorde. De laatste poulewedstrijd werd met 1-0 van Bennekom verloren. Als vierde in de poule moest FC Emmen het evenement besluiten met een duel om de zevende en achtste plaats tegen DVS ’33 uit Ermelo. Rick ten Voorde scoorde nog wel 1-0 maar daarna was de pijp leeg en scoorde DVS ’33 nog twee keer. 


Vijf van de zeven wedstrijden winnen, twee maal gelijk spelen en dan toch als tweede eindigen: dat overkwam FC Emmen C1 zaterdag op het Cor Bakker toernooi van de vereniging ‘d Olde Veste ’54 in Steenwijk. De Emmenaren, nog in de samenstelling van het seizoen 2007/08, wonnen in de poule achtereenvolgens van Oldemarke (2-0), SC Joure (2-0) en Go Ahead Kampen (1-0) en speelden 0-0 tegen FC Groningen C1. De Emmenaren eindigden daardoor als eerste wat een kwartfinale duel opleverde tegen FC Zwolle C1 die met 1-0 werd gewonnen. FC Emmen C1 boekte een zelfde uitslag in de halve eindstrijd tegen Go Ahead Eagles C1. In de finale was FC Volendam C1 de opponent. De wedstrijd eindigde in 0-0 maar de Volendammers wonnen na het nemen van strafschoppen. Individueel was er ook een tweede plaats voor Herman Hindriks en wel op het onderdeel penaltyschieten waarbij Barry Ditewig als slachtoffer fungeerde.

FC Emmen D1 eindigde als vierde op het internationale toernooi van SV Nijmegen waar Pascal Huser tot beste speler van het toernooi werd gekozen. In de poule zegevierden de Emmenaren tegen Wattenscheid (3-0) en SV Nijmegen (10-0). Gelijke spelen waren er tegen AFC (0-0) en Zeeburgia (1-1) waardoor FC Emmen als tweede in de poule finishte. In de volgende ronde werd met 2-1 van Spijkenisse verloren waardoor de Emmenaren naar de strijd om de derde en vierde plaats werden verwezen. Zeeburgia was hierin de tegenstander en won uiteindelijk na het nemen van strafschoppen.