FC Emmen C1 overtuigend kampioen

FC Emmen C1 is overtuigend kampioen geworden. Het was al twaalf wedstrijden achter elkaar ongeslagen en stond in deze reeks slechts twee maal een gelijkspel toe. De ene was tegen de plaatselijke concurrent Emmen C1 en de tweede uitgerekend tegen Quick ’20. De enige nederlaag was uit tegen Frisia als gevolg van lichte onderschatting.

In Oldenzaal liep het vanaf de start uitstekend. ,,We hebben een van onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld”, jubelde trainer Henk Venema. Voor rust leidde het goede spel tot een treffer van Jochem Scholten na aangeven van Jan Scholten. Laatstgenoemde haalde jammer genoeg het einde niet want hij moest met een rode kaart kort voor rust het veld verlaten. Met tien man speelde FC Emmen zo mogelijk nog beter. ” Ik heb genoten”, zei Henk Venema. ”We hebben strijd getoond en met een man minder zo domineren is een prestatie van formaat.” De doelpunten na rust werden achtereenvolgens gescoord door Rogier Luiken, Kjelt Engbers en Raphael Ngendakumana. Overigens had ook een nederlaag het feest van de Emmenaren niet kunnen bederven omdat FC Twente C2, de enige concurrent, met 2-0 van plaatsgenoot SC Enschede C1 verloor.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Mol, Bos, Hemme, Engbers (60. Gierveld), Luiken (50. De Graaf), Fokke, Jochem Scholten, Ngendakumana, Jan Scholten.

Kjelt Engbers (tweede van links) scoort hier de 0-3.

Feestelijke stemming in de Oldenzaalse modderpoel.

In de kleedkamer was het ook niet al te droog.

Coach Henk Venema (uiterst links) let op dat niemand van zijn spelers van de wagen valt (Foto’s: Martine Verhoef)

*Emmen B1 is nog niet zeker van handhaving in de eerste divisie. Het deed wel een goede eerste stap door Barendrecht B1 in twee duels en na strafschoppen te verslaan. De Emmenaren komen nu uit tegen PEC Zwolle B1 dat Spartaan ’20 B1 na twee duels eveneens na strafschoppen versloeg.