FC Emmen C1 nog een puntje van titel af

Het was een moeizame wedstrijd tegen een goed spelende SC Enschede dat op basis van de stand op de ranglijst vrijuit kon spelen. FC Emmen C1 stond weer stijf van de zenuwen en kon vooral in de eerste helft het spel niet maken. SC Enschede kreeg in het eerste half uur drie opgelegde kansen maar deze werden niet benut. Vlak voor rust scoorden FC Emmen volledig tegen de verhouding in de 1-0 via een aanval over rechts waarbij Raphael Ngendakumana de voorzet genadeloos kon afronden.

In de rust trachtte coach Henk Venema zijn ploeg met een donderspeech wakker te schudden. Het had tot gevolg dat FC Emmen beter voor de dag kwam. Desondanks kwam SC Enschede na tien minuten op 1-1. SC Enschede genoot niet lang van deze stand wat kort daarna scoorde Jan Scholten de 2-1. Vanaf dat moment kwam FC Emmen beter in het spel. Een tactische wissel waarbij Raphael Ngendakumana in de spits kwam te spelen leverde direct veel gevaar op. Uit een lange bal van Frank Fokke kon hij op rechts doorgaan en zo de vrijstaande Kjelt Engbers bedienen die deze buitenkans bekwaam afrondde: 3-1. Een goed lopende aanval door het midden werd nog door Jochem Scholten goed afgerond en de  4-1 in de laatste minuut werd tevens de eindstand.

FC Emmen C1: Rick Knigge, Kain Hoogeveen, Frank Fokke, Maikel Mol, Remco Bos, Twan Berends ()55. Jordy Gierveld), Jochem Scholten, Rogier Luiken, Raphael Ngendakumana, Kjelt Engbers en Jan Scholten.