FC Emmen C1 klopt kampioen PEC Zwolle C1

Hoofddorp B1-FC Emmen B1 0-6
Van verzadiging na het behalen van het kampioenschap was bij FC Emmen B1 geen sprake, het had tegen Hoofddorp B1 al snel het betere van het spel. Vrij vlot werd dit ook in de score uitgedrukt. Uit een vrije bal van specialist Lorenzo Hindriks, kon Rogier Luiken met een lobje de eerste goal maken. Er stonden toen drie minuten op de klok, drie minuten later was er een voorzet van Jochem Scholten die Levon van Dijk voor de 0-2 benutte wat tevens de ruststand was. Na de rust begon het wederom goed door binnen zeven minuten de 0-3 en 0-4 aan te tekenen. Wederom Levon van Dijk die koppend scoorde uit een vrije bal van Lorenzo Hindriks en Joey Klaver deed het uit een assist van Dorjani van der Heide. Nog eens vier minuten later was het Jochem Scholten die uit een assist van Dorjani van der Heide scoorde. Het duurde lang voordat FC Emmen B1 het halve dozijn volmaakte. Twee minuten voor het einde bracht Remco Bos Kjelt Engbers in stelling en hij scoorde het 70e doelpunt van dit seizoen voor B1. Meeste punten, meeste doelpunten gemaakt en minste aantal doelpunten tegen, een kampioen waardig. Er is nu nog een wedstrijd te gaan want op 6 juni wacht de bekerfinale tegen Be Quick B1 in Steenwijk op het sportpark van ‘d Olde Veste.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen; Twan Berends (60. Merik Sliedrecht), Jaymie Hemme, Levon van Dijk (60. Emil Bijlsma), Mark van den Berg (41. Remco Bos), Lorenzo Hindriks, Rogier Luiken (50. Jan Scholten), Jochem Scholten, Jordy Gierveld, Joey Klaver (60. Kjelt Engbers), Dorjani van der Heide.

FC Emmen C1-PEC Zwolle C1 4-3
De Zwollenaren waren ongeslagen kampioen geworden maar gingen op de laatste competitiedag tegen FC Emmen onderuit. In de eerste helft leek aanvankelijk alles normaal te verlopen want PEC Zwolle nam een 0-2 voorsprong. De jarige Thijs Oosting trok met twee doelpunten de stand echter gelijk. Nadat PEC Zwolle opnieuw op voorsprong was gekomen, leek Thijs Dallinga met de 3-3 voor de eindstand te tekenen. In de slotminuut zorgde Kjetil Brand echter voor de 4-3 overwinning van de Emmenaren.

FC Emmen D1-SC Heerenveen D1 0-2
Voor aanvang was bekend dat SC Cambuur D1 met 2-0 had gewonnen van Hoogezand D1. Deze uitslag had tot gevolg dat Hoogezand was gedegradeerd en FC Emmen met 5-0 moest winnen van SC Heerenveen D1 om als eerste te eindigen. De eerst helft was direct duidelijk waarom SC Heerenveen aan kop stond. Het zette FC Emmen D1 vast op eigen helft en de thuisclub kon niets anders doen dan tegenhouden. SC Heerenveen kreeg ook een paar kansjes, maar de ruststand werd bereikt met 0-0. In de rust werden bij FC Emmen D1 de puntjes op de i gezet en de tweede helft was van een geheel ander kaliber. FC Emmen kon SC Heerenveen goed bijbenen en de wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 stand. Echter in de 55e minuut moest FC Emmen toch buigen: 0-1 en twee minuten later werd de eindstand bereikt: 0-2. Na afloop werden de bloemen uitgereikt aan sc Heerenveen door Tieme Klompe, assistent-trainer van sc Heerenveen 1.
FC Emmen D1: Yme Meier: Milan Oelen (Bas Seubers), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Toine Slor (Stef Jagt), Bjørn Plaggeborg (Andrej Alilovic), Jeroen Welles (Vince Abad), Quincy Gall (Roan Gierveld), Rowin Schuiling, Leon Draisma.

FC Groningen D2-FC Emmen D2 4-0
Anders dan de uitslag doet vermoeden speelde FC Emmen D2 wellicht de beste wedstrijd van de laatste maanden.
Het schort de ploeg echter de laatste weken aan scorend vermogen. FC Emmen D2 begon goed en kreeg via Sem Jansen, Giel Fransen en Damian de Vries veel mogelijkheden. Na een kwartier lag de bal echter aan de andere kant in het doel. Een corner werd ineens ingeschoten. FC Emmen D2 bleef echter vooruit voetballen en kreeg een aantal goede mogelijkheden , Giel Fransen had een verdiend en een schot van Damian de Vries werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant stond keeper Pomper goed opgesteld bij een schot. Na de rust werd de wedstrijd in twee omschakel momenten beslist. Beide malen was het de sterke spits van FC Groningen die scoorde. FC Emmen D2 bleef ook na deze goals dominant spelen en kreeg ook kansen. Edgar Meijles schoot op de lat en Joey Roufs schoot net over. Aan de andere kant was het vlak voor tijd wederom de spits die de 4-0 maakte.
FC Emmen D2: Pomper: Jakobs, IJpelaar, Bulder, Mulder (De Roo), Hulshof, Roufs, Fransen (Meijles), Sem Jansen (Dani Jansen), Nijgh (Dries), De Vries (De Jonge).

FC Emmen E1-De Weide E1 7-2
FC Emmen E1 heeft de voorlaatste horde in de richting van het kampioenschap in de hoofdklasse genomen. Tegen De Weide E1 werd gewonnen met 7-2,  na een zeer matig eerste kwartier waarin De Weide E1 zelfs met 1-2 de leiding nam.  Ondanks het matige niveau werd uiteindelijk toch nog ruim gewonnen met 7-2. Over veertien dagen kan in de laatste wedstrijd tegen concurrent Alcides E1 het kampioenschap definitief worden binnengehaald. Op doelsaldo al FC Emmen E1 echter al bijna niet meer te achterhalen. De doelpunten: Florian Zegiri 3, Kas Lamberink 1, Piet Teuben 1, Jort Jalving 1, Jeremiah Ridderbusch 1.

Olde Veste ’54 E2-Emmen E2/FC Emmen E3 6-7
De jongste Emmenaren speelden een vlekkeloze eerste helft en waren oppermachtig tegen de ploeg uit Steenwijk. Door drie goals van René Hinstman en eentje van Cafer Dogan stond het al 0-4 voor de thuisclub kon tegenscoren. Na de 1-4 brachten Thom Bijkerk en Jan Doldersum de ruststand op een comfortabele 1-6 stand. Dat laatste bleek echter maar schijn want plotseling kantelde het duel volledig in het voordeel van Olde Veste dat tot 5-6 terug kwam maar een treffer van Jan Doldersum betekende 5-7 en hoewel Olde Veste ’54 nog een maal scoorde, gaf die zevende treffer de doorslag in het voordeel van Emmen E2/FC Emmen E3.