FC Emmen C1 alleen aan de leiding

FC Emmen D1-FC Twente D1 3-4 (1-1).
Het was een spannende laatste wedstrijd met veel kansen over en weer maar met een toch iets beter spelend FC Twente. Zo moest doelman Kjell Scherpen van FC Emmen in de beginfase twee goede reddingen verrichten. Toch kwam de thuisclub het eerst op voorsprong dankzij een schitterend afstandsschot van Thijs Dallinga die vanaf een meter of 25 raak schoot. Anderhalve minuut later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via linkerspits Carlos Tomas. Opnieuw Thijs Dallinga zette FC Emmen direct na de pauze op een 2-1 voorsprong die vier minuten later weer werd prijsgegeven toen een reeks van fouten in de Emmer verdediging door Eliano Reinders werd afgestraft: 2-2. Daarna liep FC Twente weg via treffers van Lukas Brügger en Hessel Oude Hengel. FC Emmen kreeg wel kansen op een beter resultaat, zo werd Thijs Dallinga door de Twentse doelman van een derde treffer afgehouden en liet Kjetil Brand een mooie kans op 3-4 liggen. De 3-4 kwam er toch toen Tom Seubers met een schot van grote afstand de blunderende Twentse doelman passeerde: 3-4.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, Seubers, De Vries, Roosken (55. Haak), Timmerman, Gerdes (35. Brand), Aalderink (55. Langeland), Dallinga, Oosting, Zwaagstra.

FC Emmen C1-FC Twente C2 2-0 (1-0)
FC Emmen heeft de aanval van FC Twente C2 op de koppositie afgeslagen. De Emmenaren klopten de concurrent voor het kampioenschap met 2-0 in een wedstrijd waarin de bezoekers lang het beste van het spel hadden. FC Twente kende ook de betere start en dwong direct al enige hoekschoppen af. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de achtste minuut legde Jochem Scholten de bal panklaar voor de voeten van Kjelt Engbers die moeiteloos inschoof: 1-0. Engbers had twee minuten later nog een prima mogelijkheid maar raakte slechts de paal. Daarmee was voor FC Emmen de koek voorlopig op maar ondanks een optisch overwicht konden de gasten nauwelijks serieuze kansen creëren. Na de rust viel FC Twente opnieuw fel aan maar de aanvallers mikten vooral te hoog of naast. De bezoekers kregen vervolgens wederom het deksel op de neus toen Rogier Luiken in de 42e minuut indirect uit een hoekschop de Emmer voorsprong verdubbelde. FC Emmen kreeg hierna meer grip op de wedstrijd, zo had Raphael Ngendakumana nog een prima kans maar zijn schot ging bijna evenwijdig aan de doellijn voorlangs. Jochem Scholten was er dichtbij maar kwam een voetje te kort. Door de overwinning is FC Emmen nu drie punten los van de Tukkers en heeft nog drie duels te gaan waarvan twee thuis.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Fokke, Mol, Bos, Berends (50. Gierveld), Jan Scholten, Rogier Luiken, Kjelt Engbers, Jochem Scholten, Ngendakumana.

Jochem Scholten geeft de assist waaruit de 1-0 voor FC Emmen C1 ontstaat.

Raphael Ngendakumana is zijn tegenstander voorbij in de zestien.

Onderaan ligt de ‘gelukkige’ Rogier Luiken die FC Emmen C1 op 2-0 heeft gezet.