FC Emmen buigt pas in verlenging voor Eagles

De wedstrijd leek wel een beetje op die van de vrijdag er voor tegen Excelsior. Bij rust een redelijke kansloze positie en een 2-0 achterstand en een tweede helft die honderd procent beter was. Het verschil met vrijdag was echter dat de inhaalslag pas in de slotfase vorm kreeg met de 2-2 in de extra tijd. In de noodzakelijke verlenging gingen de moegestreden Emmenaren vlot door de knieën maar toch verdiende de ploeg respect voor de wijze waarop het de nummer drie van de Jupiler League uiterst lastig werd gemaakt.. ,,In de eerste helft hadden we niet veel in te brengen”, aldus

coach Harry Sinkgraven. ,,In de tweede helft hebben we geprobeerd meer druk te zetten, het voetballen werd er niet mooier op maar de ploeg heeft karankter getoond. In de verlenging bleek dat het te veel kracht had gekost maar ik heb ze toch een groot compliment gegeven.” Collega Andries Ulderink kon zich in de woorden van Sinkgraven vinden. ,,FC Emmen was in de tweede helft veel agressiever en wij begonnen opeens de meeste duels te verliezen. Dat het in de laatste tien minuten gelijk werd, hebben we gewoon om gevraagd. Daarna kon je duidelijk zien dat FC Emmen er door heen zat.”
Bij FC Emmen ontbrak Xander Houtkoop die last van een enkel had waardoor Roy Stroeve in de basis belandde. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling omdat hij nog maar kort hersteld was maar nood brak in dit geval wet. Dat hij het uiteindelijk 120 minuten in plaats van een invalbeurtje moest uitzingen kon hij bij de start niet bevroeden. Al na ruim acht minuten werden de bezoekers op achterstand gezet. Dader was uitgerekend de sinds kort bij de Eagles actieve Reza Ghoochannejhad die vorig seizoen door SC Heerenveen aan FC Emmen was uitgeleend. Hij stond daar niet bekend als een afmaker pur sang maar scoorde voor zijn nieuwe club de openingtreffer met een diagonaal schot van de rechterkant. Na ruim een half uur volgde de tweede treffer van het in de eerste helft superieure Go Ahead Eagles. Guus de Vries gleed net binnen de zestien Maikel Kieftenbeld onderuit en werd gestraft met een gele kaart en een strafschop. Halil Colak zette die in de 2-0 om. Kort daarna behoedde doelman Harm Zeinstra zijn ploeg voor een grotere achterstand door een redding op de doorgebroken Colak. FC Emmen had weinig in de melk te brokkelen, op het middenveld ging bijna alles verkeerd wat er maar verkeerd kon gaan en van georganiseerde aanvallen was niets te bespeuren.
Maar in de tweede helft stond er weer een heel ander FC Emmen. Met een gedreven invaller Pedro Beda voor Erik van der Ven werd meer druk op de Deventer defensie gezet en achtereenvolgens raakten Beda en Milos Malenovic binnen vijf minuten het zijnet. Natuurlijk kreeg de thuisclub af en toe de ruimte voor snelle counters maar die liepen allemaal goed af o.a. door een prima redding van Zeinstra op de snelle Halil Colak. Met Wesley Wakker en Steven de Blok als frisse invallers ging FC Emmen de slotfase in en met een voortdurend inschuivende Sjors Paridaans werd de druk opgevoerd. In de 86e minuut verkleinde Milos Malenovic met een kopbal uit een vrije trap van Beda de achterstand tot 2-1. Er werd drie minuten extra tijd toegekend en daarin gooide FC Emmen alle remmen los. Een actie van Beda eindigde in een hoekschop waarbij ook Harm Zeinstra zich in het gewoel voor de goal van Eagles doelman Pasveer mengde. In de 93e minuut viel dan de wonderbaarlijke gelijkmaker. Niek Ripson stond vlak bij de tweede paal en knikte een voorzet vanaf de rechterkant in: 2-2.
FC Emmen was van zins om in de extra tijd de lijn door te trekken maar toen bleek dat de ploeg ontzettend veel had gegeven. Go Ahead Eagles herstelde de situatie van de eerste helft toen het te sterk voor FC Emmen was en scoorde vlot via Sander Post en Joey Suk. Maar met het oog op het belangrijke duel vrijdag uit in Oss liet FC Emmen zien dat het niet als afgeschreven dient te worden beschouwd. Het enige probleem lijkt om de groep in een paar dagen weer honderd procent fit te krijgen.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 4-2 (na verlenging). 9. Ghoochannejhad 1-0, 34. Colak (strafschop) 2-0, 86. Malenovic 2-1, 90. Ripson 2-2, 98. Post 3-2, 3. Suk 4-2. Scheidsrechter: Janssens. Gele kaart: De Blok, De Vries (FC Emmen). Toeschouwers: 2396.
Go Ahead Eagles: Pasveer: Vosselman, Maruanaya, Bus, Droste, Kieftenbeld, Arkivuo (88. Suk), Hollart, Colak, Post, Ghoochannejhad (70. Reimerink).
FC Emmen: Zeinstra: De Vries, Paridaans, Görtz, Bergsma, Van der Ven (46. Beda), Stroeve, Ripspon, Denissen (74. Wakker), Malenovic, Poldervaart (66. De Blok).