FC Emmen boekt ruime oefenzege op SC Erica

FC Emmen speelde een goede oefenwedstrijd tegen een af en toe pittig spelend SC Erica. Trainer Joop Gall begon met Ruud ter Heide in de spits en die scoorde al na zeven minuten 0-1. Na een klein half uur zette Norair Mamedov zijn ploeg op 0-2. Er waren meer kansen voor FC Emmen maar Ruud ter Heide was een aantal keren niet fortuinlijk met kopballen. Matias Jones zag de bal na een doorbraak in het zijnet belanden. SC Erica middenvelder Kelvin Jager probeerde doelman Peter van der Vlag te verschalken met een link balletje van een meter of dertig maar miste net. In de tweede helft zou hij op dezelfde wijze de lat raken.
Na de thee liep FC Emmen met goals van Wout Weghorst en Eldridge Rojer binnen drie minuten naar 0-4. Rojer voltooide zijn hattrick met treffers in de 57e en 58e minuut. Anmar Almubaraki (64e) en Kay Velda (73) brachten de stand op 0-8. In de laatste minuut frommelde Roy Jagt nog de eretreffer voor SC Erica langs Peter van der Vlag.
SC Erica-FC Emmen 1-8 (0-2). 7. Ter Heide 0-1, 26. Mamedov 0-2, 47. Weghorst 0-3, 48. Rojer 0-4, 57. Rojer 0-5, 58. Rojer 0-6, 64. Almubaraki 0-7, 73. Velda 0-8, 90. Jagt 1-8. Scheidsrechter: Holties.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, De Wit (15. Metaj), Mamedov, Hiariej, Rojer, Ter Heide, Jones.
Tweede helft: Van der Vlag; Bakkati, Almeida, Görtz, Kunst (80. Maynard), Rojer, Velda, Metaj, Wijks, Weghorst, Almubaraki.