Terug naar overzicht Terug

FC Emmen boekt oefenzege op Young Africans


  


Said Bakkati (links) en Jorrit Kunst proberen een jonge Afrikaan van de bal te zetten.

 

Antoine van der Linden in een kopduel verwikkeld.

Trainer Joop Gall maakte een tevreden indruk, niet alleen wegens de zege op de 23-voudig kampioen van Tanzania maar ook door het gehele verloop van het trainingskamp. ,,Gisteren hebben we de groep tempo trainingen laten doen en sommige spelers zaten er helemaal door heen. Maar er stond vandaag toch een goed gedisciplineerd spelend elftal. We hebben iedereen gebruikt met in het achterhoofd het bewustzijn om de tweede helft van de competitie met een fitte groep te beginnen.”
Gall stuurde in de eerste helft een formatie het veld in die de basis zou kunnen gaan vormen. Met nieuweling Tom Hiariej op het middenveld en Kevin Görtz als linksback. Dat laatste met het oog op het eerste competitieduel waarin Jorrit Kunst geschorst aan de kant moet blijven.  Kunst kwam in de tweede helft in het veld met verder onder meer Elson Almeida en Matias Jones. Een half uur voor tijd viel testspeler Reggie Schaap ook nog in. Stanley Aborah speelde niet wegens een op de training opgelopen enkelblessure. Na een goede eerste helft tegen een individueel goed Young Africans zette FC Emmen in de tweede helft die trend voort en scoorde ook nog twee maal. Matias Jones leverde een kwartier voor tijd het voorwerk van de 1-0 die door Ruud ter Heide werd gescoord. Na een vrije bal op de lat van Shkodran Metaj in de 80e minuut nam Ter Heide vervolgens de rebound voor zijn rekening.
FC Emmen heeft zaterdag nog een hersteltraining in het binnenbad van Hotel Atlantis op het programma. Zondagmiddag volgt het vertrek richting Emmen via Bremen.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Hiariej, Velda, Weghorst, Mamedov, Wijks, Almubaraki.
Tweede helft: Zeinstra; Almeida, Maynard, Van der Linden, Kunst, De Wit, Metaj, Mamedov (70. Schaap), Ter Heide, Rojer, Jones.