Terug naar overzicht Terug

FC Emmen boekt oefenzege op hoofdklasser RKHVV


In de laatste test voor de openingswedstrijd van het jaar 2014 komende vrijdag tegen Jong Ajax, had FC Emmen moeite met het verzilveren van de kansen. Dat leek aanvankelijk geen probleem omdat Alexander Bannink al in de negende minuut de 0-1 scoorde maar daarna stokte de productie. Roland Bergkamp, Sander Rozema en Elson Almeida o.a. konden de mogelijkheden niet benutten. De hoofdklasser onder de technische leiding van de oud-profs Frans Koenen en Martin Laamers (2 maal in Oranje) kwam daar door af en toe redelijk in de wedstrijd en scoorde zelfs maar buitenspel stond erkenning van die treffer in de weg. Na rust werd het zoals verwacht op grote schaal wisselen waarbij FC Emmen het beste uit de bus kwam. Alexander Bannink zette in de 65e minuut de 0-2 op het scorebord en Wout Weghorst nam zes minuten voor tijd de 0-3 voor zijn rekening.


 

Wout Weghorst op weg naar de 0-3. 

 

Bart de Groot aan de bal met Rik van Hardeveld (20) voor zich. 

  

Muhammed Yuksel probeert Jelmer Goedhart (19) te omzeilen. 

FC Emmen moest het zonder Quenten Martinus en Anmar Almubaraki stellen. Laastgenoemde is te geblesseerd om vrijdag aanstaande zijn opwachting te kunnen maken maar van Martinus wordt dat wel verwacht. Uit voorzorg speelde hij echter niet tegen RKHVV. Coach Joop Gall moest daarop natuurlijk inspelen. ,, Mocht het zich voordoen dat Quenten toch niet kan spelen moeten we daar natuurlijk een oplossing voor zoeken. Dat deden we door de linkerkant open te laten waarbij Frits Dantuma in het gat moest duiken. Hij kwam ook vaak vrij, alleen hoop je natuurlijk wel meer rendement uit de kansen te krijgen.”

  

Alexander Bannink scoorde twee maal. (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Wegens de schorsing voor Sander Rozema lijkt op het middenveld de keuze tussen Yannick de Wit en de teruggekeerde en van een nieuwe haarstijl voorziene Bart de Groot te gaan. Joop Gall wilde zich niet uitspreken over de vraag wie van dit tweetal de voorkeur krijgt. “Ik ben daar nog niet helemaal uit. Yannick deed het goed en Bart moet na in een warm land te hebben gezeten natuurlijk even wennen. We moeten het nog even aankijken.” In de tweede helft liet A-junior Muhammed Yuksel verder aardige dingen zien terwijl Wout Weghorst aantoonde redelijk scherp te zijn maar pech had dat twee treffers wegens buitenspel werden geannuleerd. De derde poging schoot hij wel fraai in.

 RKHVV-FC Emmen 0-3. 9. Bannink 0-1, 65. Bannink 0-2, 84. Weghorst 0-3. Toeschouwers: 250.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, De Wit, Bannink, Dantuma, Olijve, Resida, Bergkamp.
FC Emmen, tweede helft: Woering; Bakkati, Kampman, Görtz, Metaj, Rozema, De Groot, Bannink, Yuksel, Weghorst, Dantuma.