Terug naar overzicht Terug

FC Emmen boekt minimale zege op Zwartemeer


Eervol van landskampioen FC Twente verliezen en vervolgens slechts tot een treffer komen tegen een derdeklasser: dat kan allemaal in de voorbereiding. De Emmenaren hadden een pittig weekje trainingskamp achter de rug wat wellicht ten koste van de scherpte ging. Dat was in elk geval het beeld dat voor een vierhonderd toeschouwers op sportpark de Planeet werd geboden. De 1-0 uitslag wil overigens niet zeggen dat er sprake van enige spanning was. Het goed voor de dag komende Zwartemeer kreeg geen enkele serieuze doelkans en FC Emmen doelman Pieter IJzerman hoefde eigenlijk alleen maar vijf minuten voor tijd een bal echt tegen houden wat hem geen moeite kostte.
De selectie van FC Emmen telde met Hans Denissen, Steven de Blok, Kevin Görtz en Bart de Groot vier geblesseerden. Verder startte trainer Harry Sinkgraven met Milos Malenovic op de voorste spitspositie met Johnny de Vries en Richard Stolte aan de zijkanten. Na de thee vervingen Tjaronn Chery en Angelo Zimmerman respectievelijk Guus de Vries en Sander Fischer terwijl Ruud ter Heide na een klein uur spelen Milos Malenovic afloste. De wisselkoek was daarmee wat FC Emmen betrof op, in schrille tegenstelling tot Zwartemeer dat vooral in de tweede helft om de paar minuten wisselde alsof het een handbalwedstrijd betrof. Het irriteerde een beetje maar was natuurlijk geen excuus voor het magere spel van de Emmenaren. In de eerste helft werden er nauwelijks openingen gecreëerd en bleef Zwartemeer doelman Jan Wassink gemakkelijk overeind. Hij moest alleen buigen voor een fraaie treffer van Richard Stolte die een voorzet van Johnny de Vries ineens tegen de touwen joeg. 
In het tweede gedeelte kreeg FC Emmen wel mogelijkheden om de score tot een aanvaardbare hoogte te brengen. Zo kreeg Erik van der Ven na een prima aanval een schietkans op een aantrekkelijke positie maar joeg de bal hoog over. In de 67e minuut leek Ruud ter Heide met het hoofd te scoren maar zijn kopbal werd door een Zwartemeer verdediger van de doellijn gehaald. Een kwartier voor het einde haalde Kay Velda  van buiten het strafschopgebied uit maar doelman Melvin de Vroet kreeg er nog een vuist tegen aan. Tien minuten voor het einde was Richard Stolte, die in de tweede helft op de plek van Guus de Vries speelde, dichtbij een treffer maar met enig fortuin werd de bal opnieuw van de doellijn gehaald. Zo eindigde het duel in een magere 1-0 triomf voor de Emmenaren die aanstaande dinsdag opnieuw aan de bak moeten en wel in Weerdinge tegen het olympisch elftal van Qatar.
Zwartemeer-FC Emmen 0-1. 29. Stolte 0-1. Scheidsrechter: Geuzinge. Toeschouwers: 400.
FC Emmen: IJzerman; Leonardo, Fischer (46. Zimmerman), Paridaans, Guus de Vries (46. Chery), Velda, Poldervaart, Van der Ven, Johnny de Vries, Malenovic (53. Ter Heide), Stolte.


 

Johnny de Vries levert de assist voor de 1-0 af.

 

Sander Fischer kopt maar scoort niet. 

 

Ruud ter Heide was dicht bij een treffer (Foto’s FC Emmen Media)

 

Tjaronn Chery wordt vast gehouden (Foto: Henk Benting).