FC Emmen boekt een nodige zege op PEC Zwolle

Voor het eerst dit seizoen heeft FC Emmen een competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van Dick Lukkien was met 3-2 te sterk voor het bezoekende PEC Zwolle.

De Zwollenaren begonnen de wedstrijd gevaarlijk door in de beginfase een schot op het doel van Michael Verrips te lossen. Virgil Misidjan wist ver in de zestien van Emmen te komen, maar schoot hoog over.

Tien minuten later was het de beurt aan Emmen om gevaarlijk te zijn. Bij zijn rentree wist Luka Adžić aan de linkerkant van de zestien van PEC op te duiken. Hij gaf de bal hoog voor richting Michael de Leeuw, maar die wist er geen doelpunt van te maken.

Na deze kans bleef FC Emmen gevaar stichten. De Emmenaren waren vanuit drie verschillende corners keer op keer dreigend. Telkens kwamen de rood-witten dichtbij het doel, met onder andere een omhaal van Adžić. Helaas resulteerde het gevaar niet in een doelpunt voor Emmen.

In het restant van de eerste helft was FC Emmen de bovenliggende partij. De Emmenaren kwamen regelmatig dreigend voor het doel van blauw-wit. Een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. In de 36ste minuut was het Adžić die de 1-0 binnenschoot. De Serviër kon de zestien van Zwolle in dribbelen, waarna hij de bal feilloos langs Xavier Moes schoot.

De voorsprong van Emmen bleef echter niet lang op het scorebord staan, want in de 43ste minuut kwam een vrije trap van Manuel Benson op de voet van Bram van Polen terecht, waardoor Verrips kansloos was: 1-1.

Maar FC Emmen liet zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker. In de laatste minuut van de eerste helft gaf Kerim Frei een bekeken balletje op Jari Vlak. Ondertussen kwam Michael de Leeuw vrij voor het doel van de Zwollenaren waardoor hij een de teruggelegde bal van Vlak met een simpel tikje tegen de touwen kon werken. Het gebeurde nog niet vaak dit seizoen, maar de Emmenaren konden gaan rusten met een voorsprong.

Nog twee goals na rust
Het vuur dat FC Emmen in de eerst helft had gebracht, wilde de ploeg ook in de tweede helft doorzetten. Kort na de aftrap kwam Sergio Peña met veel dreiging voor de goal van PEC Zwolle. Glenn Bijl legde af op de Peruaanse spelmaker, maar Peña kon de bal niet op tijd controleren.

Diezelfde Bijl liet zien dat hij niet alleen kan verdedigen, maar ook gevaarlijk kan zijn voor het doel. Vanuit een gecontroleerde aanval van FC Emmen kon Bijl twee keer schieten, maar beide schoten werden geblokt.

In de 70ste minuut was het Jari Vlak die met een heerlijk afstandsschot FC Emmen op 3-1 zette. Na een goede omschakeling legde de middenvelder de bal voor zichzelf klaar op randje zestien om hem vervolgens precies buiten het bereik van Mous te plaatsen. Via de binnenkant van de paal ging de bal tegen de touwen, waardoor Emmen de voorsprong uitbreidde.

PEC Zwolle wist niet veel te creëren in de tweede helft, maar scoorde in de 87ste minuut tóch de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap was het Yuta Nakayama die van dichtbij de 3-2 binnenkopte.

In een spannende slotfase was PEC Zwolle nog een aantal keer dreigend, maar het leidde niet meer tot doelpunten. FC Emmen heeft derhalve voor het eerst in competitieverband gewonnen dit seizoen. Volgend weekend wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

FC Emmen – PEC Zwolle: 3-2