FC Emmen blijft tegen DETO op 1-1 steken

FC Emmen zit zoals bekend dun in het spelersmateriaal. Uit de toch al smalle selectie vielen bovendien voor het oefenduel tegen DETO Michel Poldervaart, Marijn Sterk, Elson do Rosario Almeida, Matthieu Bemba en Eldridge Rojer af. Als extra handicap voor de eerste competitiewedstrijd a.s. vrijdag in Oss is verder Jeffrey de Visscher nog geschorst en moet FC Emmen op zoek naar een tweede doelman omdat Harmen Kuperus is gestopt. Tegen DETO moest daardoor vv Emmen A-junior Josip Baric als wissel mee en werd beloond met een invalbeurtje.
Ondanks de personele problemen stond er nog best een volwaardig basisteam in het veld maar dat kon vooral in de eerste helft niet overtuigen. Serieuze mogelijkheden waren er voor FC Emmen eigenlijk niet zodat de DETO verdediging niet echt in de problemen kwam. Afgezien dan van een kopkans voor Kevin Görtz na een kwartier spelen die de bal na een vrije trap van Shkodran Metaj zo op het oog voor het inkoppen had maar hij raakte het speeltuig niet goed. De thuisploeg had echter in de zevende minuut een prima mogelijkheid voor Vincent Bilanovic gehad die tot geluk voor FC Emmen voorlangs mikte. Na 33 minuten spelen maakte diezelfde Bilanovic zijn tweede kans echter wel af toen hij de Emmer defensie verraste en de bal over doelman Harm Zeinstra lepelde: 1-0.
In de tweede helft werd het vervolgens een eenzijdige vertoning. FC Emmen speelde in een hogere versnelling en DETO kwam amper meer van de eigen helft af. Trainer Hake had Jeffrey de Visscher en Mike Koenders vervangen door Enzo Huntink en Michal Mravec en uitgerekend laatstgenoemde waarop FC Emmen bijzonder zuinig is want hij wordt maar zelden ingezet, zorgde voor de gelijkmaker. In de 53e minuut haalde hij vanaf een meter of dertig snoeihard uit en de Vriezenveense goalie was kansloos: 1-1. FC Emmen combineerde dikwijls best aardig maar de grote doelkansen bleven net als in de eerste helft uit. Wel drieste pogingen van bijvoorbeeld Randy Wolters, Kevin Görtz en Kay Velda maar de winnende treffer werd niet gerealiseerd.