FC Emmen blij met gelijkspel in Helmond

Het was niet de beste wedstrijd van FC Emmen in het huidige seizoen maar toen het na een uur spelen op 0-2 kwam leek er geen vuiltje aan de lucht. In de daaropvolgende minuten betrok de lucht echter behoorlijk boven de Emmenaren want in vijf minuten tijd trok Helmond Sport de stand gelijk. Toen vervolgens Tim Siekman er ook nog af moest met een tweede gele kaart leek er onweer op komst te zijn voor de formatie van trainer Joop Gall. Maar dat laatste liep met een sisser af, FC Emmen kon de 2-2 na vier minuten extra tijd over de streep trekken maar het kostte de nodige moeite.

Luis Pedro krijgt geel van scheidsrechter Jeroen Sanders.

Roland Bergkamp had hier kunnen scoren.

FC Emmen was tot dus ver erg zuinig met het pakken van gele of rode kaarten maar de wedstrijd tegen Helmond Sport was wat dat betrof een inhaalslag. Liefst zes maal geel trok scheidsrechter Sanders voor een overtreding van een Emmenaar en omdat Siekman in de 72e minuut zijn tweede ontving, moesten de laatste achttien minuten met een man minder worden afgewerkt. FC Emmen kreeg al snel met de gele koorts te maken want al in de tiende en dertiende minuut stond het centrale duo Tim Siekman/Luis Pedro op scherp. Dat betekende dus al vroeg de dreiging van een rode kaart want scheidsrechter Sanders was gul ten opzichte van de uitspelende ploeg. FC Emmen kreeg zes maal geel tegenover de thuisclub slechts eentje. De vele kaarten was het gevolg van een rommelige wedstrijd waarin FC Emmen zonder Boy Deul en Sander Rozema veel fouten maakte. Toch waren de beste kansen in de eerste helft net als tegen De Graafschap voor FC Emmen hoewel niet zo royaal als een week eerder.

Leandro Resida viert zijn kopgoal op gepaste wijze.

Cas Peters lijkt FC Emmen op een veilig lijkende 0-2 voorsprong te brengen.

Roland Bergkamp, met slechts een doelpunt in de laatste acht duels en dan ook nog vanaf elf meter , had in de 21e minuut gewoon de 0-1 moeten scoren toen hij vrij voor doelman Wouter van der Steen kwam te staan maar niet afrondde. Zeven minuten later was het wel raak en en het was tevens een bezienswaardigheid. Leandro Resida die zich niet kon herinneren ooit met een kopbal te hebben gescoord presteerde dat nu wel. Na een voorzet van Gaby Jallo kwam Niek Vossebelt in balbezit en stuurde de de bal in het strafschopgebied. De verdediging van Helmond Sport miste waarop de bal op het hoofd van de rechterspits stuiterde die koppend de 0-1 scoorde. Op slag van rust kreeg Cas Peters nog een kansje maar raakte de bal niet goed.

Helmond Sport, met veel dreiging van de spitsen Diouck en Elbers, zette na de thee wat meer druk maar kon toch niet verhinderen dat het na een uur spelen 0-2 werd. Een vrije trap van Luis Pedro werd niet goed verwerkt waarop Cas Peters razendsnel toesloeg met zijn zeventiende treffer van het seizoen. Kat-in-het-bakkie heet het dan want het leek op de genadeklap voor de equipe van trainer Jan van Dijk. Maar in de 64e en 68e minuut sloeg eerst Kevin Visser en daarna Oumar Diouck twee gaten in de poreuze Emmer defensie waardoor het plotseling 2-2 stond.

Tim Siekman kan gaan douchen na zijn tweede gele kaart.

Marko Meerits ziet de bal over vliegen (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Toen in de 72e minuut Tim Siekman er voor de tweede maal dit seizoen met rood werd geconfronteerd, zag het handjevol FC Emmen supporters de bui al hangen. Met een dubbele wissel Laghmouchi en Seip voor Bannink en Resida werd wat tijd gewonnen en de komst van Marcel Seip bracht ook meer rust in de gelederen hoewel de thuisclub via Kevin Visser, gestopt door Marko Meerits en Koen Weuts (over) akelig dichtbij de winnende treffer was. Die bleef echter gelukkig uit en dat laatste gold ook voor een eventuele tweede gele kaart voor Luis Pedro hoewel die daar niet ver van af was. Het bleef dus 2-2, mooi voor de thuisclub, teleurstellend voor de Drenten hoewel die niet over het ene puntje konden klagen en dat ook niet deden.

Helmond Sport-FC Emmen 2-2. 28. Resida 0-1, 61. Peters 0-2, 64. Visser 1-2, 68. Diouck 2-2. Scheidsrechter: Sanders. Rode kaart (twee maal geel): 72. Siekman (FC Emmen). Gele kaart: Diouck (Helmond Sport), Luis Pedro, Bergkamp, Olijve, Bakkati (FC Emmen). Toeschouwers: 1617.
Helmond Sport: Van der Steen; Nieto (89. Koot), Van de Kerkhof, Weuts, Valauskas, Visser, Van de Sande, Hutten (85. Nieskens), Diouck, Elbers.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Olijve, Vossebelt, Bannink (79. Seip), Resida (79. Laghmouchi), Bergkamp (90. Almeida), Peters.