Terug naar overzicht Terug

FC Emmen biedt FC Twente goed partij


Aan resultaten in oefenwedstrijden conclusies op te hangen is een hachelijke zaak weten ze bij FC Emmen uit ervaring. Toch kan de formatie van trainer Harry Sinkgraven op een goede wedstrijd terug blikken. Dat vond de oefenmeester zelf ook. ,,Je weet van te voren dat een ploeg als FC Twente meer in balbezit zal zijn. Maar we hebben toch ook blij vlagen goed voetbal laten zien. Ik kan niet anders dan hierover tevreden zijn.”
FC Twente begon met een opstelling waarin maar weinig basisspelers ontbraken. Doelman Sander Boschker had iets in Amsterdam te doen en verdediger Ronnie Stram was ook niet naar Emmen afgereisd maar de rest stond er toch. Waaronder de nieuwe spits Marc Janko en de Zweedse aanwinst Emir Bajrami. De eerste mogelijkheid was na drie minuten voor Bryan Ruiz maar via doelman Harm Zeinstra verdween zijn inzet over het doel. FC Twente leek FC Emmen snel op de eigen helft vast te snoeren maar moest na zeven minuten een counter toe staan. Tjaronn Chery, die tegen zijn oude club een gedreven indruk maakte, liet een schot los dat van richting werd veranderd en in het dak van het doel eindigde. Kort daarna mocht Hans Denissen aan leggen voor een vrije trap maar zijn eerste poging was niet succesvol. Na een kwartier spelen kreeg hij recht voor de goal op zo’n 25 meter een tweede kans en hij bleek zijn trefzekerheid in de vakantie niet te hebben verleerd. De bal plofte achter de verbouwereerde doelman Mihaylov tegen de touwen: 1-0.
FC Twente kreeg twee minuten later twee mogelijkheden na een slechte uittrap van Harm Zeinstra. Sander Fischer redde in eerste instantie waarna Leonardo nog koppend op de doellijn redding moest brengen. Kort daarop verraste de Oostenrijker Janko de Emmer defensie die aan buitenspel dacht maar de opvolger van Nkufo liep de bal over de achterlijn. FC Emmen hield daardoor tot aan de rust stand en had met wat medewerking van scheidsrechter Haverkort zelfs nog een strafschop kunnen krijgen. Michel Poldervaart werd net binnen de zestien door twee Twentse verdedigers vast gehouden maar Haverkort liet stoer doorspelen. Wellicht dat Poldervaart iets meer misbaar had moeten maken.
Met Luuk de Jong voor Bryan Ruiz startte FC Twente na de pauze met slechts een wissel terwijl bij FC Emmen vier andere spelers in het veld kwamen. FC Twente wilde voor de camera’s van Eredivisie Live natuurlijk geen gezichtsverlies lijden en trok meteen van leer. Vier minuten na de thee redde Zeinstra tot twee keer op inzetten van Bajrami maar in de 55e minuut was hij kansloos op een schuiver van Wout Brama: 1-1. FC Emmen kwam er af en toe goed uit en een minuut na de gelijkmaker kreeg Ruud ter Heide een mogelijkheid maar zijn boogbal ging net over. Het was uiteindelijk Luuk de Jong die de winnende goal voor de bezoekers voor zijn rekening nam. In de resterende 24 minuten waren er nog wat kansjes over en weer, zo miste Ruud ter Heide een prima voorzet van Johnny de Vries op een haar na, maar aan de 1-2 werd niet meer getornd.
Na afloop was het applaus van het merendeel van de 3500 toeschouwers voor de Emmenaren. Een niet alledaagse weelde in het Univé stadion maar wel dik verdiend.
FC Emmen-FC Twente 1-2. 15. Denissen 1-0, 55. Brama 1-1, 66. De Jong 1-2. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 3500.
FC Emmen: Zeinstra: Guus de Vries, Zimmerman, Fischer, Leonardo (46. Johnny de Vries), Van der Ven (46. Velda), Malenovic (46. Paridaans), Poldervaart (69. Leonardo), Chery, Ter Heide, Denissen (46. Stolte).
FC Twente: Mihaylov: Carney (76. Leugers), Douglas, Wisgerhof, Tiendalli, Janssen, Ruiz (46. De Jong), Brama, Bajrami (76. Pennanen), Janko (81. Kastrati), Javadov (61. Parker).


 

Hans Denissen wordt geknuffeld na de 1-0.

 

Michel Poldervaart wordt de weg versperd: niets aan de hand volgens de scheidsrechter.

 

Tjaronn Chery zet voor, rechts Peter Wisgerhof (Foto’s Boudewijn Benting).