FC Emmen besluit seizoen met winst op BCV

FC Emmen trainer Gerry Hamstra zette in Bergum negentien spelers in tegen BCV: de nummer twee uit de zaterdag tweede klasse. Eentje daarvan was testspeler Dwight Eind van FC Omniworld die zich links op het midden mocht bewijzen. Eind, die in de tweede helft van het seizoen basisspeler bij Omniworld was, toonde zich ijverig maar zal geen goed gevoel aan zijn oefensessie hebben over gehouden. Een andere opvallende speler of beter gezegd keeper was B-junior Pieter IJzerman die 22 minuten voor het einde mocht invallen.
FC Emmen nam in de 14e minuut de leiding toen goed voorbereidend werk van Stanley Tailor door Frank Hoolsema werd afgerond: 0-1. Met nog een mogelijkheid voor rechterverdediger Kevin Görtz waren de kansen voor FC Emmen in de eerste helft ook wel opgesomd. Martijn Kamps in de 51e minuut en Bas van den Brink met een gelukje in de 85e minuut scoorden in de tweede helft.
De netto opbrengst van het duel tegen BCV werd door de Friese cub, waar oud-Emmen speler Willem Brouwer trainer is, overgemaakt aan de stichting CliniClowns.
BCV-FC Emmen 0-3. 14. Hoolsema 0-1, 51. Kamps 0-2, 85. Van den Brink 0-3. Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Beukeveld (68. IJzerman); Görtz, Tailor (46. Van den Brink), Karreman (46. De Roo), Geers (46. Bevaart); Schepers (46. Bonevacia), Eind; El Khalifi (60. Dost), Veldmate (46. Zwikker), Dost (46. Van Dijk), Hoolsema (46. Kamps).