FC Emmen besluit 2011 uit tegen Telstar

De zeventiende speeldag is tevens de eerste ronde in de derde periode. Wat FC Emmen betreft is sprake van een op het oog aantrekkelijke start want in de eerste vijf wedstrijden ontmoet het respectievelijk de nummers 16 (Telstar), 14 (FC Oss), 18 (AGOVV) en 17 (SC Veendam). Daar tussen in zit alleen nog het momenteel op de achtste plek staande Almere City. Trainer René Hake denkt echter niet direct over een periode. ,,Voor mij is het belangrijk dat we de eerste helft van de competitie goed afsluiten. We hebben een goede serie achter de rug waarin we heel dichtbij een periodetitel zijn geweest en moeten nu ook tonen dat we die lijn kunnen doortrekken. Dat is voor mij de uitdaging.”
Hake moet het in Velsen-Zuid overigens zonder een kwartet spelers doen. Eldridge Rojer en Elson do Rosario Almeida hopen er na de winterstop weer bij te kunnen zijn. Verder is Jeffrey de Visscher geschorst en speelt Matthieu Bemba niet wegens privé omstandigheden. Lichtpuntje is dat Shkodran Metaj zijn schorsing heeft uitgezeten.
Wil FC Emmen een gooi naar de derde periode doen, doet het er goed aan in Velsen Zuid met een overwinning van start te gaan. En dat lijkt gezien de geschiedenis al moeilijk genoeg. In de afgelopen twee seizoenen werd in het Tata Steel stadion namelijk telkens met 4-1 verloren in wat beiden erg onfortuinlijke wedstrijden waren. In april van dit jaar had FC Emmen nog een kansje op een play offs plaats maar die ging na een slecht duel de mist in. Het begon al in de zevende minuut met een bal op een graspol waarop doelman Harm Zeinstra geen antwoord had. Spits Ruud ter Heide was gepasseerd terwijl Eldridge Rojer de aanvalslinie moest leiden, maar kort voor tijd een blessure opliep die zo erg bleek dat hij sindsdien niet meer heeft gespeeld.
Een jaar eerder was het de laatste wedstrijd uit de eerste periode. Ook toen een slechte start want Arjen Bergsma haalde Erwin Koen in de elfde minuut onderuit waardoor FC Emmen zo’n tachtig minuten lang een man minder had. Het speelde best een aardige tweede helft, zonder aanvoerder Roy Stroeve die na een helft was gewisseld, maar mede door een goal in eigen doel van Sjors Paridaans eindigde het duel in 4-1.
Toch is de huidige situatie verschillend van die in de afgelopen twee seizoenen. Toen zat FC Emmen beide keren in een diep dal en daaruit heeft zich in het huidige seizoen duidelijk aan ontworsteld.