Terug naar overzicht Terug

FC Emmen bereidt zich voor in onderling partijtje


Als voorbereiding op de herstart van de competitie hebben de spelers van FC Emmen zich in een onderlinge partij uitgeleefd. De spelers waren verdeeld over een in het zwart gehuld elftal tegen een rood/witte formatie. Er werd drie maal 25 minuten gespeeld waarbij de zwarte ploeg grotendeels uit de basisformatie bestond. Het was op de koude zaterdagmorgen een pittig partijtje waarin de ‘zwarten’ met enige moeite de overhand behielden. De 4-3 eindstand werd bereikt na de periode standen 1-1, 2-1 en 1-1.


In de eerste 25 minuten maakten Boy Deul en Raymond Gyasi hun rentree na een blessureperiode. Tim Siekman stond bij de roodwitten opgesteld omdat hij in de eerste wedstrijd van het seizoen, aanstaande vrijdag tegen FC Oss, wegens een schorsing zal ontbreken. Frank Olijve, hij speelde op 2 oktober zijn laatste wedstrijd, maakte zijn rentree in de roodwitte formatie. Hij speelde alle drie periodes voluit en stond in het derde deel in het zwarte team opgesteld. Niet van de partij waren Marcel Seip, Johan Kulhan en Marko Meerits die nog aan het revalideren zijn.

De roodwitten namen brutaalweg de leiding via Derian Reinders maar Boy Deul zorgde voor de gelijkmaker. Die was ook verdiend omdat met name Rick ten Voorde en Raymond Gyasi enkele riante kansen lieten liggen. In het tweede gedeelte zorgde Rick ten Voorde met twee goede goals voor 3-1 waarop Arjen Hagenauw met een uithaal ineens uit een hoekschop voor 3-2 zorgde. In het derde deel hadden Rick ten Voorde en Marnix Kolder van team gewisseld. Kolder smaakte het genoegen om de stand op 4-2 te brengen. Tim Siekman had het laatste woord door een verdedigingsfoutje van de zwarten af te straffen.
FC Emmen (zwart)-FC Emmen (roodwit) 4-3. 9. Reinders 0-1, 18. Deul 1-1, 27. Ten Voorde 2-1, 35. Ten Voorde 3-1, 38. Hagenauw 3-2,  52. Kolder 4-2, 68. Siekman 4-3. Scheidsrechter: Ten Horn.
Eerste deel
Zwart: Telgenkamp; Van Deelen, Streutker, Kwee, Jallo, Mannes, Rozema, Deul, Gyasi, Ten Voorde, Danso.
Roodwit: Elmali: Bouws, De Groot, Siekman, IJzerman, Olijve, Kolder, Reinders, Mulder, Hagenauw, Baric.
Tweede deel
Zwart: Telgenkamp; Van Deelen, Streutker, Kwee, Jallo, Mannes, Rozema, Deul, Gyasi, Ten Voorde, Danso.
Roodwit: Elmali: Bouws, De Groot, Siekman, IJzerman, Olijve, Kolder, Nijkamp, Mulder, Hagenauw, Baric.
Derde deel
Zwart: Telgenkamp; Van Deelen, Streutker, Kwee, Jallo, Mannes, Rozema, Olijve, Danso, Kolder, Mulder.
Roodwit: Elmali; Bouws, Wielink, De Groot (70. Wolters), Siekman, Nijkamp, Baric, Reinders, De Grote, Ten Voorde, Hagenauw.