Terug naar overzicht Terug

FC Emmen beloont stagiair Michael Chacón met contract


FC Emmen heeft overeenstemming bereikt met Michael Chacón. De 23 jarige uit Emmen afkomstige middenvelder, zette vanochtend na afloop van de training zijn krabbel onder een overeenkomst tot aan de zomer van 2018.


 Daarnaast bedong FC Emmen een optie voor een tweede seizoen. De afgelopen weken trainde Chacón als stagiair mee met de selectie, en liet zich verdienstelijk zien in de diverse wedstrijden van het oefenprogramma van de Drentse club. Michael Chacón komt transfervrij over van FC Dordrecht, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

Jan Korte over het vastleggen van Chacón: “Met Michael hebben we ons verzekerd van de diensten van een gretige, creatieve middenvelder. Hij kan op alle posities op het middenveld spelen, en daarmee kan de trainer op basis van deze ene speler, het elftal op meerdere posities wijzigen. Daarnaast kennen we hem nog vanuit de eigen jeugd, waar hij een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. In één seizoen maakte hij maar liefst 56 goals, dus hij weet hoe een bal in het mandje gelegd moet worden. Wij verwachten dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het team en zijn daarom content met zijn krabbel onder deze overeenkomst voor één seizoen met een optie.”

Michael Chacón: “De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegetraind bij mijn oude club,
FC Emmen. Ik heb na deze periode al helemaal het gevoel dat ik goed pas bij dit team. Met de trainer heb ik een echte klik omdat zijn gewenste speelstijl en het systeem mij aantrekt. Omdat ik de club goed ken vanuit de jeugdopleiding, ben ik extra gedreven om te bewijzen dat ik een meerwaarde ben.”

Voetbal oefenwedstrijd VV Emmen - FC Emmen Foto Boudewijn Benting Emmen Km 10
Voetbal oefenwedstrijd VV Emmen – FC Emmen
Foto Boudewijn Benting
Emmen
Km 10