Terug naar overzicht Terug

FC Emmen beleeft pijnlijke ouverture


Door het wegvallen van Cathalina en Paridaans, die zich in de voorbereiding tot vaste waarden hadden ontpopt, was er ruimte gekomen voor Kevin Görtz en Joos Valgaeren. Beiden niet bepaald beginnelingen maar zij slaagden er niet in de defensie gesloten te houden. RBC toog vlot ten aanval en werd daarvoor al na vier minuten beloond door een treffer van Angelo Zimmerman die bij de tweede paal een vrije trap afrondde: 0-1. FC Emmen was geschokt en van de frisheid van de voorbereiding was helemaal niets te zien. Veel foutieve passes en te weinig duelkracht zorgden er voor dat FC Emmen vrijwel constant achter de bekende feiten aan liep. Sjoers Ars had na elf minuten al voor 0-2 moeten zorgen maar kopte helemaal vrij over. Na een half uurtje zette Gregory Nelson zijn ploeg wel op 0-2, hij speelde Arjen Bergsma volledig uit en ook doelman Agil Etemadia kon de tweede goal niet verhinderen: 0-2. Een catastrofe diende zich want enkele minuten later had Jordan Remacle eigenlijk de 0-3 moeten scoren maar zag kans de bal naast te mikken.
FC Emmen probeerde het uiteraard wel om de bakens te verzetten maar kwam slechts sporadisch tot redelijke tegenaanvallen. Van de spitsen met voorop Pedro Beda was weinig of niets te zien. Zelfs aanvoerder Roy Stroeve paste zich een beetje bij de algehele lamheid waardoor FC Emmen leek te zijn getroffen aan. De rust kwam dan ook als een verlossing.
Aangenomen mag worden dat trainer Sinkgraven in de rust wat pittige woorden heeft gesproken maar dat viel niet echt aan het vertoonde spel af te lezen. Iedereen bleef ver onder zijn niveau en vooral achterin bleef het geschutter uiterst pijnlijk. De Brabanders konden elkaar naar hartenlust de bal toeschuiven en dat zelfs in de buurt van het doelgebied. Dat leidde al na vijf minuten tot de 0-3 van Umut Gündogan. Een minuut later viel er ook eindelijk iets van spits Pedro Beda te noteren die een schot tot hoekschop zag worden verwerkt. Voor het overige was er weinig van de Braziliaan te aanschouwen uitgezonderd enige mislukte frivoliteiten. Na een uur spelen liet de achterste lijn van FC Emmen zich wederom foppen en Umut Gündogan legde een vanaf de achterlijn teruggetrokken bal simpel achter Etemadi: 0-4.
FC Emmen mocht hopen dat RBC de stand wel aardig zou vinden maar kreeg uiteindelijk hulp van de weergoden. In de 70e minuut viel het hemelwater met zoveel kracht dat scheidsrechter Kamphuis, die geen kind aan het duel had en geen enkele kaart hoefde te trekken, de spelers naar de kleedkamers stuurde. Na een minuut of tien kon het duel worden hervat maar het had eigenlijk best bij die zeventig minuten kunnen blijven.


FC Emmen-RBC Roosendaal 0-4. 4. Zimmerman 0-1, 29. Nelson 0-2, 50. Gündogan 0-3, 58. Ars 0-4. Scheidsrechter: Kamphuis. Toeschouwers: 3021.
FC Emmen: Etemadi: Görtz, Bergsma (70. Siekman), Valgaeren, Bai Kamara, Ripson, Stroeve (81. De Blok), Van der Ven, Poldervaart (81. Wakker), Beda, Houtkoop.
RBC Roosendaal: Koetsier: Martina, Zimmerman, Polak, Boddaert, Nelson (81. De Leeuw), Ars (87. Seuntjes), Remacle, Ramos, Gündogan (70. Pot), Chery.

 

Michel Poldervaart komt te laat 

 

Roy Stroeve komt niet aan de bal 

 

Kevin Görtz zet voor en Sjaak Polak probeert te onderscheppen (Foto’s Boudewijn Benting)