FC Emmen begint nieuwe jaar met nederlaag

Trainer Paul Krabbe had laten doorschemeren dat FC Emmen weleens met een verrassende opstelling voor de dag zou kunnen komen maar zo rigoreus als de door FC Omniworld gepresenteerde opstellingen was het gelukkig niet. Daar stond vrolijk op vermeld dat Mark Bevaart de keeper was en blijkbaar in verwarring gebracht door de vaste rugnummering bij FC Emmen was er voor Jeffrey Brammer een plaats in de spits ingeruimd. Toch getuigden de keuzes van Krabbe van moed. Zo had hij het spitsen duo Verweij/Bechan aan de kant gelaten en vervangen door Rogier Krohne en Rick ten Voorde. Krohne had al een tiental invalbeurten achter de rug maar de zeventienjarige Rick ten Voorde was een echte debutant. Eerstgenoemde werkte hard zonder tot opvallende daden te komen terwijl Ten Voorde af en toe liet doorschemeren een erkend talent te zijn. Gedwongen door blessures was Mark Bevaart weer eens tot linksback gepromoveerd waardoor Robin Demeijer rechtervleugelverdediger werd. Tot de doelstellingen van FC Emmen in de tweede helft behoort o.a. het verminderen van het aantal tegengoals. In deze opstelling werd aan die opdracht voldaan met slechts een tegendoelpunt direct uit een vrije trap maar omdat daar geen doelpunten van eigen fabrikaat tegenover stonden ging de herstart van FC Emmen de mist in.
FC Omniworld, dat in Chakib Tayeb, Genero Zeefuik en Reginald Faria een levendig aanvalstrio heeft, kende de beste start met in de vijfde minuut een kans voor Zeefuik die echter naast mikte. Daarna gaf FC Emmen weinig mogelijkheden meer weg zonder aanvankelijk zelf ook gevaarlijk te worden. In het laatste kwartier voor de pauze trok FC Emmen echter de wedstrijd naar zich toe en kreeg een aantal goede kansen. Afstandschoten van Niek Ripson en Robbie Haemhouts werden tot hoekschoppen verwerkt en ook een prima aanval via Bevaart en Roy Stroeve eindigde in een hoekschop. Een minuut voor de pauze leek de voorsprong echter toch nog te komen maar Roy Stroeve tikte de bal tegen de paal. ,, We hebben in de eerste helft goed gespeeld”, meende Krabbe. ,,We waren de bovenliggende partijen maar vergaten alleen te scoren.”
Bij FC Omniworld keerde na de pauze centrale verdediger Bas van den Brink wegens een spierscheurtje niet terug. Indirect werd de ex-Emmenaar daardoor de veroorzaker van de nederlaag van FC Emmen. Zijn vervanger Mitchel Kappenberg mocht namelijk vijf minuten na de thee een door Niek Ripson veroorzaakte vrije trap net buiten het strafschopgebied nemen. Met zijn linkervoet tilde hij de bal over het muurtje en ook over doelman Jeffrey Brammer: 1-0. Een ferme dreun voor de gasten die na de redelijke eerste helft dachten die lijn door te kunnen trekken. Na de goal kreeg FC Omniworld meer vertrouwen in een goede afloop maar bij FC Emmen was het exact andersom. Er gingen te veel duels verloren waardoor de controle over het duel verdween. Na ruim een uur greep trainer Krabbe in en wisselde drie spelers. Michael van der Kruis, Rogier Krohne en Sieme Zijm mochten gaan douchen waarvoor debutant Robin Huisman de Jong en het gepasseerde duo Geoffrey Verweij/Kiran Bechan hun kans mochten grijpen. Het leverde een buitenspelgoal van Bechan op en dezelfde speler werd kort voor tijd door Rick ten Voorde een kans geboden maar schoot over. Ook drie minuten extra speeltijd bleek niet aan FC Emmen besteed.
,,Door een knullige vrije trap tegen, die op een nog waardeloze manier werd ingeschoten, kwamen we op achterstand”, aldus een zure Paul Krabbe die de uitslag niet terecht vond. ,,We hadden zeker een gelijkspel verdiend.” Collega Peter Boeve was het echter niet met deze opvatting eens. ,,Op basis van de tweede helft vond ik onze zege absoluut verdiend. En die vrije trap werd er wel heel mooi ingeschoten.”
 FC Omniworld-FC Emmen 1-0. 50. Kappenberg 1-0. Scheidsrechter: Janssen. Gele kaart: Zandstra (FC Omniworld), Ripson (FC Emmen). Toeschouwers: 1036.
FC Omniworld: Zegers; Hollart, Krimp, Van den Brink (46. Kappenberg), Arana Barrantas, Duits, Haklander, Van Toor, Tayeb (81. Zandstra), Zeefuik, Faria.
FC Emmen: Brammer; Demeijer, Van der Kruis (63. Huisman de Jong), Ripson, Bevaart, Pannekoek, Haemhouts, Zijm (63. Bechan), Krohne (63. Verweij), Stroeve, Ten Voorde.