Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 verslaat Fortuna Sittard B1


FC Emmen B1 moet in de return de komende zaterdag tegen Fortuna Sittard een 2-1 voorsprong verdedigen. De overwinning op de zeker gelijkwaardige Limburgse formatie kwam tot stand door treffers van Bram Komduur en Niels Grevink.

De Emmenaren hadden het zich gemakkelijker kunnen maken toen in de vijfde minuut de scheidsrechter een overtreding op Mark van den Berg met een penalty bestrafte. Jochem Scholten nam het karweitje op zich maar zijn inzet was niets scherp genoeg en werd door Fortuna doelman Job van de Walle, die de strafschop had veroorzaakt, simpel gepakt. Vijf minuten later kreeg Fortuna de eerste mogelijkheid via een kopstoot van Francis Ngoy maar doelman Rick Knigge tikte de bal fraai uit de hoek. De Emmer sluitpost, in normale doen een van de sterkhouders, kreeg hierdoor echter geen zelfvertrouwen en keepte verder een matige wedstrijd.


Jochem Scholten (rechts) mist hier vanaf elf meter.

Arthur Ymele Feudjio probeert twee tegenstanders te verschalken.

Op slag van rust sloeg FC Emmen B1 voor de eerste maal toe. Uit een vrije trap kopte aanvoerder Bram Komduur fraai in: 1-0. Dat leek een mooie stand om de rust in te gaan maar een halve minuut later ging doelman Knigge in de fout waardoor Ngoy de bal op een presenteerblaadje kreeg gelegd: 1-1. Na de pauze pakte FC Emmen de zaken wat pittiger aan en Matthijs Hensens kreeg binnen een minuut een grote kans maar stuitte op de doelman. Een kogel van grote afstand van Arthur Ymele Feudjio na een uur spelen was mooi doch vloog net over de kruising. Twee minuten nadien kwam FC Emmen voor de tweede maal op voorsprong. Een voorzet van Matthijs Hensens werd door Niels Grevink ingekopt: 2-1.

De weg naar de goal was vrij voor Niels Grevink maar hij zou hier niet scoren.

Bram Komduur (4) kopt de 2-1 binnen.

In de 69e minuut strandde Matthijs Hensens in eerste instantie op de Fortuna sluitpost maar in de rebound kon de net ingevallen Joey Klaver opnieuw uithalen doch ook hij slaagde er niet in om de bal tegen de touwen te jagen. Fortuna bleef overigens niet werkeloos toekijken en kreeg tien minuten voor tijd een goede mogelijkheid via spits Dean Thomissen die bij de tweede paal vrij kwam maar de bal naast werkte. Een derde goal zou FC Emmen in de return ongetwijfeld wat meer zekerheid kunnen geven maar de pogingen daar toe waren niet succesvol. In de laatste minuut verloor FC Emmen zelfs nog verdediger Nande Wielink met zijn tweede gele kaart.

FC Emmen B1: Knigge; Wielink, Fokke, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (68. Klaver), Ngendakumana, Hensens, Jan Scholten. 

Emmen E1 – Flevo Boys E1 4-3

Emmen E1 was gretig vanaf de start maar ondanks het overwicht tegen de nummer twee van de hoofdklasse, was het Flevo Boys E1 dat in de eerste helft kon uitlopen naar 0-2. De meeste kansen waren echter voor Emmen E1 en het was Florian Zegiri die in de 22ste minuut de achterstand kon verkleinen naar 1-2. Vlak voor rust scoorde dezelfde speler de gelijkmaker scoren en bracht daarmee de ruststand op 2-2. Na de rust Emmen E1 kreeg loon naar werken. In de 30ste minuut was het Kas Lamberink die de 3-2 binnenschoot. Flevo Boys E1 kon echter na 40 minuten met een droge knal toch weer gelijkmaken, 3-3. Emmen E1 zette weer aan en het was Jeremiah Ridderbusch die de 4-3 binnenschoot en daarmee de overwinning veilig stelde.
Volgende week zaterdag speelt Emmen E1 in het hoofdklasse toernooi van vv Hoogeveen.