Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 verrast met winst bij Ajax B2


Ajax B2-FC Emmen B1 3-4
Na drie achtereenvolgende competitienederlagen waren de Emmenaren aan een driepunter toe maar dat die er in Amsterdam zou komen was wel een verrassing. Thuis was nog van Ajax B2 verloren maar deze keer werden de rollen omgedraaid. Onder supervisie van coach Nico Haak, die de zieke Hans Kamphuis verving, nam FC Emmen al in de tiende minuut de leiding. Na aangeven van Jens Jurn Streutker werkte Luciano Slagveer een counter perfect af: 0-1. Het feestje naar aanleiding van de goal duurde net even te lang want voordat FC Emmen had in de gaten had stond het al weer gelijk. De 1-1 was tevens de ruststand na een helft waarin FC Emmen de thuisploeg het spel liet maken. Vijf minuten na de hervatting kwam Ajax B2 voor de eerste keer op voorsprong maar de Emmer B-jeugd pakte de handschoen op, wierp de schroom van zich af en kwam volledig terug in de wedstrijd. De Emmenaren sloegen vervolgens een kwartier later terug met de 2-2 door Jens Jurn Streutker uit een voorzet van Jisry Hoff. Het bleef een duel met een boeiend scoreverloop want vijf minuten na de 2-2 kwamen de Amsterdammers wederom aan de leiding. De slotfase was echter voor FC Emmen B1. Menno Heerkes met een vrije trap ineens zorgde in de 70e minuut voor 3-3 en kort voor het einde werd Luciano Slagveer matchwinner door een individuele actie met de 3-4 af te sluiten.
FC Emmen B1: Zinger; Hoff, Poelstra, Westebring, Stollenga, Van Bree, Heerkes, Elperman (50. Warmolts), Slagveer, Streutker (77. Bas), Slip (50. Hindriks.


NEC D1-FC Emmen D1 4-1
FC Emmen D1 begon in Nijmegen uitstekend. Zo kreeg Sander Boer al snel een goede mogelijkheid en na een minuut of tien stond het zelfs 0-1. Rik Graver joeg een vrije trap vanaf zeker 35 meter ineens langs de NEC doelman. Daarna vielen de Emmenaren tot aan de pauze echter terug. De lange bal werd te veel gehanteerd en op het middenveld gingen de beslissende duels meestal verloren. De thuisploeg kon daardoor de ruststand op 2-1 bepalen met twee goals die door coach Sander van de Lustgraaf als ‘onnodig’ werden bestempeld. Na de pauze kwam FC Emmen opnieuw goed uit de startblokken maar daaruit werd geen kapitaal geslagen. Toen NEC de 3-1 scoorde brak het verzet van de Emmenaren volledig en kon de thuisploeg nog uithalen voor de 4-1.
FC Emmen D1: Schrik (Koers); Arends, Graver, De Vos (Spaans), Berends, Baas (Van Dijk), Berens (Spijodic), Nijkamp (Meinderts), Heerkes, Osasso (Azakan), Boer (Greve).