FC Emmen B1 verliest, winst voor C1

Excelsior Rotterdam B1-FC Emmen B1 3-0
FC Emmen begon redelijk aan de wedstrijd, mocht ook het initiatief nemen maar tot aan de zestienmeter. Daar binnen gebeurde echter niets. ,,We zijn niet echt gevaarlijk geweest”, constateerde trainer Joseph Oosting. ,,We komen moeilijk tot scoren en achterin wordt niet meedogenloos genoeg gedekt.” Wie zulke problemen heeft zit in de verkeerde hoek en dat was met FC Emmen ook het geval. Excelsior opende in de 20e minuut de score nadat er volgens Joseph Oosting niet ‘mannelijk’gedekt werd. ,,Die aanvaller kon te gemakkelijk doorlopen.”
FC Emmen zag vijf minuten later de achterstand tot 2-0 oplopen en toen was de wedstrijd al weer gespeeld. Na rust werd geprobeerd met enige wissels wat meer vuur in het elftal te brengen maar doelkansen werden niet gecreëerd. De Rotterdammers voegden nog wel een derde treffer aan hun totaal toe.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; Görtz, Wolbers, Zuidberg (41. Herbers), Tim Siekman (65. Swama); Dekker (55. Beeksma), Jelle Siekman, De Jong (41. Moolhuizen); Manuel, Dost, Wakker (41. Avci).

Cambuur Leeuwarden C1-FC Emmen C1 1-2
FC Emmen speelde op het kunstgras van het Cambuur stadion niet echt een goede wedstrijd. De fysiek wat lichtere Friezen boden goed partij maar moesten wel toestaan dat de Emmenaren diverse mogelijkheden kregen. Cambuur nam na tien minuten een 1-0 voorsprong maar voor rust kreeg FC Emmen de nodige kansen op minimaal de gelijkmaker. Tot vijf maal toe stond er echter iemand vrij voor de doelman zonder deze te passeren. Binnen een kwartier na de pauze nam FC Emmen afstand van Cambuur toen, beide malen op aangeven van Jessie van der Graaf, Gianluca Caria en Rick ten Voorde de stand naar een beslissende 1-2 tilden.
FC Emmen C1: Koops; Kuilder, Kazantzis (41. Hoff), Van der Berg, Simon Yzerman; Bal, Caria, Rog (51. Kaddouri); Ten Voorde, Van der Graaf, Bakker (19. Bos).