FC Emmen B1 verliest in pittig duel van FC Groningen

FC Emmen B1-FC Groningen B1 0-2
Dat het een duel tussen de tweede van onderen (FC Emmen B1) en de tweede van boven betrof was niet altijd zichtbaar. De in degradatiegevaar verkerende Emmenaren vochten voor wat ze waard waren en dat was in de eerste helft best veel. De Groningers konden nauwelijks kansen creëren wat echter ook voor de thuisclub gold. Drie minuten voor de rust kreeg FC Emmen echter een fikse tegenslag te verwerken toen verdediger Mauro dos Reis zich niet kon beheersen en rood kreeg van scheidsrechter De Boer. Een man minder wreekte zich snel na de rust toen FC Groningen in de 43e en 49e minuut snel naar 0-2 liep met goals van Mehmet Yetin en Norair Mamadov. Scheidsrechter De Boer had de handen vol aan het pittige duel en zag zich in de 58er minuut genoodzaakt een tweede rode kaart te geven en deze keer aan de Groninger Ali Al Jaffar. Daarna werd het weer een gelijkopgaande wedstrijd waarin Wesley Wakker zeven minuten voor tijd een goede kans op de aansluitingtreffer kreeg maar slechts het zijnet raakte.
FC Emmen B1; IJzerman; Schijff (57. Van der Graaf), Wolbers, Siekman, Dos Reis, Van der Berg, Kuilder, Bal (60. Kazantzis), Beeksma, Wakker, Ten Voorde (70. Oosting).

De niet zichtbare Groninger doelman Leonard Nienhuis stompt met moeite weg.

FC Emmen doelman Pieter IJzerman kleunt er aardig in.

Rood voor Mauro dos Reis (tweede van rechts). Op de voorgrond René Wolbers.

Aanvoerder Wesley Wakker probeert Mauro dos Reis tot bedaren te brengen.

De 0-1 van FC Groningen, de opgestoken vlag van vlaggenist John Doek zou niets uithalen.

De beste kans voor FC Emmen maar Wesley Wakker krijgt de bal niet tussen de palen. (Foto’s FC Emmen Media).

FC Wolvega D1-FC Emmen D1 0-4
Koploper FC Emmen D1 voldeed aan de verwachtingen en won duidelijk in Wolvega. Voor rust opende Michael Chacon met een gelukje de score en de 0-2 kwam op naam van Pascal Huser via een vrije schop ineens. Na de wisseling maakte Huser ook de derde Emmer goal met een intikkertje terwijl Chacon het slotaccoord zette door uit een corner de 0-4 te scoren.
FC Emmen D1; Rob Schuldink, Rijkens, Jonkers, Bouws (15. Room), Westebring, Warmolts, Ypenburg (31. Wessels), Meijer (31. Rasevic), Huser, Chacon, Wouter Schuldink (31. De Jong).

Quick ’20 C1-FC Emmen C1 1-4
De C-jeugd won uiteindelijk ruim maar had toch lang moeite met het goed spelende Quick ’20. Bij rust stond het ook nog maar 0-1 via Gianluca Caria na aangeven van Mike Koenders. Kort na de pauze moest FC Emmen zelfs de gelijkmaker toe staan maar daarna verkreeg het een veldoverwicht en drukte dat ook in doelpunten uit. Wouter Beijering zette een minuut na de 1-1 zijn ploeg weer op voorsprong met een assist van Luciano Slagveer en Beijering verhoogde in de 45e minuut tot 1-3. In de laatste minuut bracht Gianluca Caria de eindstand op 1-4 na voorbereidend werk van Roan Poelstra.
FC Emmen C1; Berends, Van Bree (36. Heerkes), Fokkens, Simon IJzerman, Bos, Westebring, Locadia, Koenders, Slagveer (55. Poelstra), Caria, Beijering.

*FC Emmen C1 speelt aanstaande dinsdag op sportpark Meerdijk een wedstrijd tegen het noordelijke districtsteam onder 14 dat is samengesteld uit spelers van betaald voetbal organisaties. Aanvang: 16.30 uur.