FC Emmen B1 ruim langs NAC Breda B1

Argon A1-FC Emmen A1 1-2
Na een helft spelen leek er niets aan de hand wat FC Emmen A1 betrof. De ploeg speelde prima en ging de rust in met een 0-2 stand. Nadat Niels Grevink in de beginfase een goede kans had laten liggen door naast te schieten, was het Jos Smidt die na een klein half uur de score opende. De keeper van de thuisclub blunderde en de Emmenaar profiteerde daarvan: 0-1. Raphael Ngendakumana, een week eerder nog zo trefzeker, miste vervolgens een prima gelegenheid maar op slag van rust was het Tyson dos Santos die na samenwerking met Niels Grevink een voortreffelijke aanval afrondde voor de 0-2. Na de rust was het overwicht van de Emmenaren verdwenen omdat Argon vol voor een beter resultaat ging. De Mijdrechters geloofden er opeens weer in en dat besef groeide nog meer na de 1-2 in de 60ste minuut. Daarvoor was wel een strafschop nodig na een overtreding van Bram Komduur. Het bleef spannend ook al omdat Raphael Ngendakumana een grote kans in de 82e minuut liet liggen. FC Emmen A1 trok echter de 1-2 over de streep en ging opgewekt de bus in.
FC Emmen A1: Wolters; Sliedrecht, Wielink, Komduur (64. Fokke), Van den Berg (46. Hensens), Smidt (90. Klaver), Van Dijk (64. Jochem Scholten), Dos Santos, Bijlsma, Grevink (82. Luiken), Ngendakumana.

FC Emmen B1-NAC Breda B1 4-1
FC Emmen B1 had nog geen punt in een thuiswedstrijd veroverd maar aan die situatie kwam een einde door de duidelijke 4-1 triomf op NAC Breda. Toch was het zeker geen ‘makkie’ want de Brabanders speelden een goede eerste helft en FC Emmen had alle moeite om overeind te blijven. Het kreeg wel snel de steun van een snelle openingstreffer toen Thijs Oosting er na een assist van Thom Scheper in de vijfde minuut 1-0 van maakte. Halverwege de eerste helft kwam NAC op gelijke hoogte toen doelman Kjell Scherpen met een diagonaal schot werd geklopt. Twee minuten voor de pauze kwam FC Emmen wederom op voorsprong toen spits Kjelt Engbers met een laag schot de Bredase doelman klopte. Alle voortekenen leken er op te wijzen dat het een spannende tweede helft ging worden maar FC Emmen B1 pakte de zaken resoluter aan en het overwicht van NAC verdween. Er waren kansjes voor Kjelt Engbers en Lesley Osazee in de beginfase van het tweede speldeel en in de 62e minuut was het wel raak. Uit een ingooi belandde de bal bij aanvoerder Remco Bos die de bal van dichtbij over de NAC sluitpost kopte: 3-1. Negen minuten voor het laatste fluitsignaal verhoogde de ingevallen Jearl Margaritha zelfs nog tot 4-1 na aangeven van Thijs Oosting.
FC Emmen B1: Scherpen; Verheul, Timmerman, Berends, Van der Heide, Bos, Deiman, Oosting, Osazee (67. Quispel), Engbers (76. Hindriks), Scheper (52. Margaritha).

Thom Scheper bereidt de openingstreffer van FC Emmen B1 voor.

Thijs Oosting zorgt voor de afronding: 1-0.

Dorjani van der Heide probeert buiten om te gaan.

FC Emmen C1-SML C1 2-1
Het nog puntloze FC Emmen C1 ging het duel tegen SML C1 in met de gedachte te moeten winnen. Dat lukte inderdaad maar van een leien dakje ging het nog zeker niet. De ploeg uit Arnhem bood goede weerstand en had zelfs de eerste grote kans zonder die te verzilveren. De beurt was vervolgens aan FC Emmen C1 en uit een steekbal van Bas Aalderink maakte Ben Scholte de 1-0. Jerany Lie-a-Lien en Ben Scholte hadden daarna mogelijkheden op een tweede treffer die er uiteindelijk nog voor rust kwam toen Jordy Luchies een vrije trap ineens inschoot: 2-0. De thuisclub domineerde in de tweede helft wel maar het scoren was een te moeilijke opgave. In de slotfase was het daarom nog billenknijpen toen SML via de counter een foutje in de Emmer verdediging benutte voor de aansluitingstreffer: 2-1. Een vrije trap van Jarno Deuring leek kort voor het einde voor wat meer lucht te zorgen maar de bal ging via onderkant la het veld weer in. De drie punten bleven echter in Emmen.
FC Emmen C1: Haak; De Vries, Dijk, Luchies, Dokter (Van der Vlag), Brand, Aalderink, Pichel (Knol), Lie-a-Lien, Scholte (Deuring), Ploeger.

FC Emmen D1-FC Utrecht D1 0-3
FC Emmen D1 kon het goede spel van de voorgaande weken niet doortrekken, het was net allemaal een ietsje minder. Aan de andere kant hadden de Emmenaren ook met een goede tegenstander te maken die de eerste helft afsloot met een 0-1 voorsprong. FC Emmen D1 begon de tweede helft wel goed vanuit een gesloten verdediging en FC Utrecht had enige moeite om onder de druk uit te komen. Het beste wapen van de gasten was echter de vrije trap. Een goed genomen vrije bal in deze leeftijdsgroep is altijd raak en de gasten profiteerden daarvan twee maal. FC Emmen slaagde er niet in echte doelrijpe kansen te creëren.
FC Emmen D1: Fransen; Bulder, Sieljes, Roufs, Mulder, De Jonge, Slomp (Jakobs), De Vries, Broers (Jansen), Meijles (Mansaray), Nijgh (Dries).

FC Twente o.14-FC Emmen o.14 (C2) 8-0

GVAV Rap. D1-FC Emmen D2 1-2
In Groningen speelde FC Emmen D2 een uitstekende wedstrijd. Vanaf het begin was het de bovenliggende partij en wist via combinaties diverse kansen te creëren. In de 15e minuut werd het 0-1 door een doelpunt van Kas Lamberink. Ondanks het overwicht werd dit 0-1 de ruststand. Na de rust kwam GVAV D1 terug in de wedstrijd en de eerste kans was meteen raak: 1-1. Hierna herpakte FC Emmen D2 zich en voerde het tempo op. Verschillende kansen werden gemist, maar in de 50ste minuut kon Kas Lamberink een penalty benutten na een overtreding op Vincent de Munnik. Deze 1-2 was dik verdiend te noemen en werd ook de einduitslag.
FC Emmen D2: Sibon: Tempelman, Funke, Zwikker, Falke, Meijer (De Munnik), Egberts, Nijmeijer, Boer, Lamberink, Zegiri (Gravelle)

FC Emmen E1-Drachtster Boys E1 3-1
FC Emmen E1 boekte al weer de vijfde achtereenvolgende overwinning. Deze keer werd het Friese Drachtster Boys met 3-1 geklopt. Voor de Emmer formatie scoorden René Hingstman, Janiek Jogsma en Mehdi el Naser.

De Weide E1-FC Emmen E2 2-7
De uitslag lijkt veelzeggend maar na een helft spelen viel er nog weinig te zeggen over de mogelijke einduitslag. De Weide begon namelijk prima, had de betere kansen en kwam ook op een 1-0 voorsprong. FC Emmen E2 slaagde er wel in om de rust met een gelijke stand in te gaan: 1-1. In het begin van de tweede helft ging het aanvankelijk redelijk gelijk op maar opeens kregen de Emmenaren de geest en liepen vlot naar 1-4 uit. De Hoogeveense formatie kwam nog terug tot 2-4 maar verder liet de ploeg van trainer Patrick Lassche het niet komen en liep uit naar 2-7. Komende zaterdag staat de topper op de Meerdijk op het programma tegen plaatsgenoot DZOH E1 dat eveneens nog ongeslagen is. De doelpuntenmakers waren: Joep ten Napel 2, Sem Hilbers 1, Jesse Stolte 1, Wout Hendriks 1, Alceny Cisse 1, Ravi Schoenmakers 1.