FC Emmen B1 pakt wederom drie punten

Quick ’20 A1- FC Emmen A1 3-2
Een even onverwachte als onnodige nederlaag meende coach Claus Boekweg. ,,We kwamen snel met 2-0 achter maar knokten sterk terug tot 2-2. Na de rust hebben we zeker drie opgelegde kansen niet kunnen benutten. Je kunt er dan op wachten dat het doelpunt aan de andere kant valt.” FC Emmen was in het eerste kwartier niet bij de les. In de tweede minuut en vijftiende minuut werden verdedigingsfouten afgestraft. Daarna volgde echter een goed herstel. Een treffer in eigen doel van een Oldenzaalse verdediger en een doelpunt vlak voor rust van Jeffrey Pot, na keurig aangeven van Jesper Voorintholt, betekende een 2-2 ruststand. De tweede helft had de helft van Danny Jaspers kunnen worden. De vleugelspeler had tot drie keer toe de mogelijkheid om zijn team naar een voorsprong te schieten maar was niet geconcentreerd genoeg. ,,Het waren echt honderd procent kansen”, volgens Claus Boekweg. Vervolgens gebeurde het bijna onvermijdelijke dat Quick ’20 uit de enige counter in de tweede helft de 3-2 maakte.
FC Emmen A1 had nogal wat personele problemen door het ontbreken van de geblesseerden Randy van der Weide en Helal Nouri terwijl aanvoerder Martin de Roo was geschorst. Wel kon Boekweg beschikken over eerste selectiespeler Martijn Kamps die voor Harm Hindriks in viel. Joel de Almeida moest noodgedwongen als linksback fungeren en kreeg daarvoor een groot compliment van zijn trainer.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Hindriks (Kamps), Schepers, De Almeida; Hoolsema, Zwikker, Otten; Jesper Voorintholt, Pot, Jaspers.

FC Emmen B1 – FC Omniworld B1 1-0
Opnieuw een goede prestatie van FC Emmen B1 dat kampioenskandidaat FC Omniworld met 1-0 versloeg. De winst werd op basis van een geweldige inzet behaald. Matchwinner werd Wesley Wakker die met een fraai lobje in de 34e minuut voor 1-0 zorgde. Op aangeven van Wakker had Doze Manuel kort voor rust nog een kans op de 2-0 maar mikte over. Na de rust probeerde de formatie uit Almere FC Emmen meer onder druk te zetten maar kreeg toch weinig kansen. Eigenlijk maar eentje maar die werd door doelman Pieter IJzerman onschadelijk gemaakt. FC Emmen kreeg daarna nog mogelijkheden via Frank de Jong, die zijn vrije trap door de doelman tot hoekschop zag worden verwerkt, en vier minuten voor tijd liet Jordy Beeksma nog een kansje onbenut. De drie punten kwamen ondanks een tamelijk hectische slotfase niet serieus in gevaar.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Görtz, De Vries, Jelle Siekman, Tim Siekman; Dekker (74. Zuidberg), Dost, De Jong: Manuel, Avci (65. Beeksma), Wakker.

AGOVV Apeldoorn C1 – FC Emmen C1 1-5
FC Emmen C1 was de betere ploeg tegen een thuis toch sterk AGOVV. ook de rode kaart wegens hands voor doelman Pascual Koops in de tweede helft kon FC Emmen niet van de wijs brengen. In de eerste helft nam FC Emmen in de 12e minuut de leiding. Verdediger Corbin Kuilder stak bijna het hele veld over, passte op Jessie van der Graaf die de assist op doelpuntenmaker Gerben Rog gaf: 0-1. Drie minuten later kopte Van der Graaf een voorzet van Simon IJzerman in: 0-2. Vrij vlot na de hervatting verhoogde Rick ten Voorde na aangeven van Gianluca Caria koppend tot 0-3. Kort daarop maakte doelman Pascual Koops hands net buiten de zestienmeter en moest met rood vertrekken. Omdat geen reservekeeper voorhanden was trok Corbin Kuilder de keeperstrui aan en moest gelijk uit de aansluitende vrije trap een doelpunt toestaan. FC Emmen kon vervolgens via gelukte counters door Jessie van der Graaf en Gianluca Caria de voorsprong tot 1-5 uitbouwen.
FC Emmen C1: Koops; Bakker (40. Hoff), Kuilder, Van der Berg, Bouws (65. Mensinga); Rog (45. Kazantzis, Caria, Bal; Ten Voorde (45. Bos), Van der Graaf, Simon IJzerman (50. Kaddouri)

FC Emmen D1 – Be Quick D1 8-1
Een regelmatige overwinning voor FC Emmen D1 dat met Wouter Beijering als uitblinker terwijl achterin Roan Poelstra voor de nodige rust zorgde met rust al met 5-0 voor stond. Beijering nam de 1-0 (4e) en 2-0 (8e) voor zijn rekening. Menno Heerkes (15e), Herman Hindriks (22e) en Luciano Slagveer (25e) bepaalden de ruststand op 5-0. Be Quick wilde zich na rust niet naar de slachtbank laten leiden en toonde meer strijdlust. De 5-1 was hiervan een gevolg. FC Emmen pakte de zaak echter goed op en Stephen Warmolts (45e), Menno Heerkes (47e) en Heman Hindriks (58e) tilden hun elftal naar 8-1. Vooral de treffer van Stephen Warmolts was een fraaie, hij knalde de bal na een afgeslagen hoekschop ineens in de kruising.
FC Emmen D1: Schuldink; Chacon (36. Jonkers), Poelstra (20. Strating), Westebring, Stollinga; Van Bree, Heerkes, Warmolts; Slagveer (20. Mol), Hindriks (20. Huser), Beijering.