FC Emmen B1 nog niet uit gevarenzone

FC Omniworld A1-FC Emmen A1 3-1
FC Emmen speelde een prima eerste helft en zette na een half uur spelen de vermoedelijk aanstaande kampioen zelfs op achterstand. Björn Zwikker zette Randy van der Weide aan het werk en die scoorde mat een halfvolley de 0-1. Vijf minuten voor de pauze werd de voorsprong teniet gedaan door een discutabele beslissing. Martin de Roo zou een overtreding rijp voor een strafschop hebben gemaakt wat door de Emmenaren in alle toonaarden werd ontkend. Dat hielp echter niet en de thuisclub kwam op 1-1. FC Emmen kreeg op slag van rust een tweede tegengoal te verwerken zodat het met 2-1 moest rusten. In de tweede helft telde FC Emmen een uitblinker in doelman Pascual Koops, normaliter tweede man bij de B’s maar door absentie van Lennon Ebeltjes (geschorst) en Gerben Springer (geblesseerd) tot doelman van de A’s gepromoveerd. Hij keerde veel maar kreeg twee minuten voor tijd toch de 3-1 om de oren. De Emmenaren hadden daarvoor ook kansen gekregen, zo leek Bas Dost te scoren maar de arbiter had niet gezien dat de bal de doellijn was gepasseerd. Verder ging een inzet van Björn Zwikker via de doelman en de paal naast.
FC Emmen A1: Koops; Jaspers, De Roo, Roukema, De Almeida, Van Bergen (75. Manuel), Moolhuizen, Van der Weide (75. Dekker), Dost, Zwikker (70. Kleinenberg), Johannes (47. De Groot).

FC Emmen B1-Excelsior Rotterdam B1 1-1
In deze klasse geeft plaats tien en hoger garantie op klassenbehoud en daarvan is FC Emmen nog een stap verwijderd. Concurrent Stormvogels Telstar won thuis van BV Veendam en AFC speelde gelijk tegen FC Omniworld waardoor de Emmenaren na het gelijke spel tegen Excelsior afdaalden naar plaats elf. Stormvogels Telstar heeft nu een punt meer dan AFC en FC Emmen en het toeval wil dat de onderste vier clubs op de laatste speeldag tegen elkaar uit komen. FC Emmen gaat naar het reeds gedegradeerde BV Veendam terwijl Stormvogels Telstar bezoek krijgt van AFC.
De B-jeugd leverde tegen Excelsior volop strijd maar kon weinig kansen creëren. Toch kwam de ploeg in de 26e minuut op voorsprong. Een voorzet van Rick ten Voorde werd door aanvoerder Wesley Wakker tot de openingstreffer gepromoveerd. Het gepikeerde Excelsior, het was boos omdat een verzoek om later te beginnen was afgewimpeld, had het betere veldspel maar kon voor de pauze ook geen kansen scheppen. De gelijkmaker viel in de 56e minuut toen invaller Tashman bij een koppoging niet werd gedekt en doelman Pieter IJzerman passeerde: 1-1. In de slotfase was er nog een mogelijkheid voor de naar getrokken Tim Siekman maar ook hij kon zijn ploeg gen drie punten bezorgen.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Van der Berg, Schijff (76. Bal), Kuilder (61. Dos Reis), van Aanholt, Beeksma, Wakker, Ten Voorde.

Rick ten Voorde bereidt de openingstreffer voor.

Wesley Wakker maakt het af: 1-0.

De zich van geen kwaad bewuste Rotterdammer krijgt voor deze actie geel.

Osman Tashman (links) kopt de gelijkmaker binnen. Wouter van Aanholt komt te laat.

Tim Siekman (tweede van rechts) heeft de laatste kans van de wedstrijd.

FC Emmen C1-HSC ’21 5-0
Een ook in deze hoogte verdiende zege voor de C-jeugd die zich eerder in de week voor de beker liet uitschakelen door Flevo Boys C1 (3-4). Na een helft spelen gingen de Emmenaren reeds met 3-0 aan de leiding. Wouter Beijering (13), Herman Hindriks (20) en Luciano Slagveer (28) tekenden voor de doelpunten. Tien minuten na de thee werd een inzet van Jisry Hoff op de doellijn door een veldspeler met de hand gekeerd. Herman Hindriks benutte de aansluitende strafschop. Hindriks leverde ook de assist in de 20e minuut waarbij de goal door Jurgen Locadia werd gescoord.
FC Emmen C1; Vos; Mensinga, Fokkens, Hoff, Bos (50. Westebring), Simon IJzerman (60. Stollenga), Locadia, Koenders (50. Heerkes), Slagveer, Hindriks, Beijering (50. Van Bree).

FC Emmen D1-Flevo Boys D1 3-0.
Bij FC Emmen D1 was de laatste tijd het goede combinatievoetbal waarmee de ploeg lang indruk maakte een beetje zoek. Trainer Nico Haak had daarom voor Michael Chacon in de achterste vier gekozen zodat niet alle ballen lang op de topscorer werden gepield. Dat lukte aardig tegen het stugge Flevo Boys dat echter wel na een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan keek. Stan Ypenburg schoot een voorzet van Pascal Huser ineens heel fraai binnen en Boris Rasevic was trefzeker na een overstapje van Stephen Warmolts. Michael Chacon nam na de pauze de 3-0 voor zijn rekening door uit een corner koppend zijn ploeg naar de 3-0 te tillen.
FC Emmen D1; Bos (15. Rob Schuldink); Mol (31. Rijkens), Jonkers (31. Room), Chacon, Wessels (31. Strating), Rasevic, De Jong (31. Bouws), Ypenburg, Huser, armolts, Wouter Schuldink (31. Meijer).

Michael Chacon (4) kopt FC Emmen D1 naar de 3-0. (Foto’s FC Emmen Media).