FC Emmen B1 neemt de punten mee uit Zuid Limburg

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 4-0 (oefen)
De oefencampagne van FC Emmen A1 verloopt niet voorspoedig. Nu werd met forse cijfers van Go Ahad Eagles A1 verloren. Bij de Deventenaren, die de ranglijst in de derde divisie aanvoeren, scoorde spits Givan Werkhoven in de tweede helft een hattrick.

Roda JC B1-FC Emmen B1 1-2 (comp)
FC Emmen B1 heeft zich goed hersteld van de zeperd op de eerste competitiedag tegen Almere City door uit met 2-1 van Roda JC te winnen. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van de amateur vereniging RKTSV in Kerkrade.

De Emmenaren kwamen al snel op voorsprong. Lesley Osazee haalde in de achtste minuut uit voor een schot, de bal raakte de lat en viel voor de voeten van Kjelt Engbers, die hoog in het dak van het doel raak schoot 0-1. De voorsprong hield echter niet lang stand, in de 12e minuut trok Roda JC middels Thomas Paumen de score weer recht. FC Emmen B1 kreeg maar geen vat op het spel van Roda JC dat met twee spitsen, de vier verdedigers van FC Emmen B1 aan het werk zette. Twan Berends moest dit nog bekopen met een gele kaart, die later nog gevolgen zou hebben.

Na rust zette trainer Rick Slor de zaken anders neer, Matthijs Verheul kreeg de opdracht om meer in te schuiven en Rob Deiman werd belast met de taak om de doelpuntenmaker uit de wedstrijd te spelen. De drie overgebleven verdedigers moesten zich ontfermen over de beide spitsen van Roda JC. Dit pakte goed uit en direct had FC Emmen meer controle over de wedstrijd zonder dat het resulteerde in beter spel. Op het laatst sloeg de vlam nog even in de pan, toen eerst Freddy Quispel een speler van Roda blesseerde. Het spel werd wat grimmiger. De laatste minuten gingen in en via Jearl Margaritha kwam FC Emmen in 79e minuut op 1-2 na een goed opgezette aanval. In de tumultueuze allerlaatste minuut werden er nog vier gele kaarten uitgedeeld, eentje daarvan was voor Twan Berends die dus voortijdig moest vertrekken. Niet veel later blies de scheidsrechter voor de laatste keer.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen; Matthijs Verheul (52. Jearl Margaritha, Aron Timmerman, Twan Berends, Jaymie Hemme; Rob Deiman (64. Lorenzo Hindriks), Remco Bos, Thijs Oosting (73. Freddy Quispel); Lesley Osazee, Kjelt Engbers (73. Ruben Roosken), Thom Scheper (54. Thijs Dallinga)

Almere City FC o.14-FC Emmen o.14 5-0 (comp)

Achilles ’29 E1-FC Emmen E1 6-4 (oefen)

Berkum D1-FC Emmen D2 0-3 (oefen)
Na een gelijk opgaand eerste kwartier was FC Emmen D2 de bovenliggende partij en won verdiend met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Kas Lamberink (2x), Lars Meijer.

FC Emmen D1-AFC D1 2-4 (comp)
De Emmenaren speelden een prima eerste helft en sloten die af met een verdiende 2-0 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Joey Roufs en Giel Jansen. Maar de tweede helft werd een grote teleurstelling voor de thuisploeg. De Amsterdammers gingen in een tijdsbestek van twaalf minuten er op en er over.
FC Emmen D1: Hugo Franssen; Jansen, IJpelaar, De Roo, Mulder, Hulshof, Roufs, Nijgh, Giel Fransen (De Jong), Broers (Meijles), De Vries.