FC Emmen B1 naar finale nacompetitie

FC Emmen B1 heeft ook de tweede wedstrijd tegen Fortuna Sittard B1 gewonnen. Na de 2-1 thuiszege werd nu de in Buchten gespeelde uitwedstrijd met liefst 4-1 gewonnen. De Emmenaren leidden bij rust met 0-1, na de gelijkmaker van Fortuna Sittard herpakte FC Emmen B1 zich en liep naar een fraaie 1-4 uitslag. Het zal nu komende zaterdag de alles beslissende wedstrijd tegen Quick Boys B1, dat AFC B1 uitschakelde, moeten spelen. De Katwijkers wonnen het eerste duel met 3-0 en zegevierden in de return met 3-1. De finale zal vermoedelijk ergens op de Veluwe worden gespeeld waarbij Nunspeet en Harderwijk als plaats van handeling worden genoemd.

FC Emmen kende een perfecte start want al in de derde minuut kwam het op voorsprong door toedoen van Matthijs Hensens die een vrije trap vanaf net buiten de zestien binnenschoot. Hij kreeg kort daarna nog een tweetal mogelijkheden maar was toen niet fortuinlijk in de afwerking. De 0-1 was tevens de ruststand en kort na de hervatting volgde de gelijkmaker van de Limburgers. FC Emmen B1 pakte de draad echter snel weer op en in de 50e minuut zette Arthur Ymele Feudjio zijn ploeg op 1-2 toen op wat een voorzet leek ineens in de goal zeilde: 1-2. In de 71e en 73e minuut zette FC Emmen thuisclub Fortunas op een onoverbrugbare achterstand. Invaller Joey Klaver scoorde twee maal en bracht de eindstand daarmee op 1-4.

FC Emmen B1: Knigge: Sliedrecht, Fokke, Van Dijk (50. Hemme), Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (59. Klaver), Hensens (76. Bos), Ngendakumana, Jan Scholten (69. Luiken).

Emmen E1

Emmen E1 heeft deelgenomen aan Business IT Rent Cup 2014 van vv Hoogeveen. In dit hoofdklasse toernooi werd op overtuigende wijze alle poule wedstrijden gewonnen, waarna de finale tegen LTC E1 moest worden gespeeld. Tegen de kampioen van de hoofdklasse werd gelijkgespeeld, ondanks het veldoverwicht van Emmen E1. In de laatste minuten werden nog paal en lat geraakt, maar penalty’s moesten de beslissing brengen. Hierin was LTC E1 de gelukkigste en ging er met de beker vandoor. A.s. zaterdag speelt Emmen E1 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Olympia’28 E1 om 10.30 uur op sportpark Meerdijk.