FC Emmen B1 laat winst glippen

FC Emmen A1-Haarlem A1 0-0
Er vielen weliswaar geen doelpunten te aanschouwen in dit duel maar saai was het allerminst. Beide partijen ging voor de winst waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was met in de eerste helft wat de kansen betrof een licht overwicht voor de thuisclub. Spits Jeffrey Pot kreeg in de 25e minuut een kopkans maar stuitte op de Haarlemse goalie. Vier minuten voor de doelwisseling kon Danny Jaspers profiteren van goed voorbereidend werk van Jesper Voorintholt maar schoot hoog over. Na de thee kwam Haarlem het beste uit de startblokken en FC Emmen moest zich voornamelijk tot counteren beperken. De ploeg bleef echter met keihard werken overeind.
FC Emmen A1: Eulink; Balsala, Hindriks, Schepers, De Almeida; Hoolsema, Zwikker, Otten; Jesper Voorintholt, Pot, Jaspers.

Joël de Almeida (links) bijt zich vast in de tegenstander.

FC Emmen A1 aanvoerder Berry Schepers in duel met de Haarlemse spits Kaddour.

Claus Boekweg maakt een uiterst tevreden indruk (Foto’s Bennie Wolbers)

Go Ahead Eagles B1-FC Emmen B1 2-2
Twee minuten voor tijd leek FC Emmen B1 de broodnodige drie punten mee naar huis te kunnen nemen toen Wesley Wakker zijn ploeg op 1-2 zette. De vreugde sloeg een minuut later echter om in teleurstelling toen de thuisclub alsnog gelijk maakte. FC Emmen B1 had de achterstand tot Go Ahead Eagles tot twee punten kunnen verkleinen en knokte er keihard voor. Toch was het Go Ahead Eagles dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Zo werd buiten bereik van doelman Pieter IJzerman de paal geraakt. In de 27e minuut viel de openingstreffer. De thuisclub mocht op de rand van de zestien een vrije trap nemen die in eerste instantie door doelman IJzerman werd gekeerd. Tegen de rebound was hij evenwel kansloos: 1-0. Protesten van FC Emmen wegens buitenspel werden door de zeer matig leidende scheidsrechter De Haas genegeerd. Halverwege de tweede helft kwam FC Emmen op gelijke hoogte. C-junior Jessie van der Graaf werd binnen de zestien gevloerd en Bas Dost benutte de strafschop: 1-1. Een flitsende counter zette FC Emmen kort voor tijd ogenschijnlijk op rozen. Wesley Wakker omspeelde keurig de Deventer goalie: 1-2. Een minuut later kreeg FC Emmen doelman Pieter IJzerman de bal na een hoekschop niet goed weg waarvan Go Ahead profiteerde: 2-2.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Kuilder, Zuidberg, Tim Siekman, De Jong; Jelle Siekman, Dost, Dekker (41. Ten Voorde); Avci (41. Van der Graaf); Beeksma, Wakker.

Spits uur voor het doel van Go Ahead maar FC Emmen B1 komt hier uit niet tot scoren.

Wesley Wakker zoekt zich een weg door de Deventer verdediging (Foto’s Dirk van der Kaap)

Drachtster Boys D1-FC Emmen D1 2-5
Na de 9-1 winst op deze tegenstander eerder in de week, viel de zege in Drachten wat magertjes uit. De thuisclub wilde echter niet opnieuw afgaan en verdedigde massaal. Het in slechte staat verkerende veld droeg ook al niet bij tot een fraaie wedstrijd. In de eerste helft zetten Dylan van Bree en Stephen Warmolts uit een counter en een individuele actie FC Emmen op 0-2. Met een droge knal verhoogde Wouter Beijering kort na rust tot 0-3 waarna Drachtster Boys o.a. door het benutten van een strafschop terug kwam tot 2-3. Na een combinatie met Pascal Huser vergrootte Dylan van Bree met een kopbal de voorsprong tot twee punten: 2-4. Jurgen Locadia had het laatste woord door uit een voorzet van Wouter Beijering de 2-5 te scoren.
FC Emmen D1: Berends (31, Schuldink); Jonkers, Westebring, Heerkes, Stollinga (50. Strating); Van Bree, Hindriks (31. Mol), Warmolts; Huser (31. Locadia), Slagveer, Beijering.