FC Emmen B1 kampioen en promoveert naar eerste divisie

FC Emmen B1-Zeeburgia B1 3-0
FC Emmen B1 is kampioen in de tweede divisie geworden. Het won thuis met 3-0 van het Amsterdamse Zeeburgia B1 wat genoeg voor de titel was. Het was een redelijk zwaar bevochten overwinning. De ploeg uit Amsterdam was niet van plan de punten cadeau te geven en de thuisploeg had daar moeite mee. De rust leek met een dubbelblanke stand in te gaan maar dat werd verhinderd door Joey Klaver die de 1-0 op zijn naam schreef. Bij FC Emmen moesten er noodgedwongen in de eerste helft wijzigingen worden aangebracht. Zo raakte Rogier Luiken na twinig minuten geblesseerd en moest worden vervangen door Jaymie Hemme. Twee minuten later moest Nande Wielink er af waarvoor Jochem Scholten werd ingebracht. Na een half uur viel ook nog Raphael Ngendakumana uit waarvoor trainer Rick Slor Jan Scholten achter de hand had. In de tweede helft gingen de Emmenaren aanvankelijk niet beter draaien en leek Zeeburgia eerder op de gelijkmaker af te gaan dan een uitbreiding van de voorsprong voor de thuisploeg. Tien minuten voor het einde volgde echter de doorbraak toen uit een assist van Jochem Scholten topscorer Kjelt Engbers de 2-0 scoorde. Zeeburgia zat er door heen en twee minuten voor tijd volgde de 3-0, nu gaf Kjelt Engbers de pass en werkte Jochem Scholten de kans af: 3-0.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen; Merik Sliedrecht, Nande Wielink (22. Jochem Scholten), Levon van Dijk, Mark van den Berg (75. Berends), Luiken (20. Jaymie Hemme), Remco Bos, Emil Bijlsma (75. Lorenzo Hindriks), Raphael Ngendakumana (30. Jan Scholten), Joey Klaver, Kjelt Engbers.

De kampioenen in de bloemen (Foto:Bennie Wolbers).

Foto’s: Roel Bos.

Schalkhaar A1-FC Emmen A1 0-2
Voor FC Emmen A1 wordt het hoog tijd dat de competitie wordt afgesloten. Voor de wedstrijd tegen Schalkhaar had trainer Theo ten Caat maar twaalf spelers tot zijn beschikking waaronder twee doelmannen. Voor de Emmenaren stond er dus niets meer op het spel maar Schalkhaar is in degradatienood. De thuisclub kwam echter in voetballend inzicht te veel te kort om het de kampioen echt lastig te maken. De beide Emmer goals vielen in een tijdsbestek van twee minuten toen in de 37e en 39e minuut Junior Albertus (assist Matthijs Hensens) en Matthijs Hensens (assist Justin Mulder) de stand op 0-2 brachten. Ondanks vele kansen na de pauze kwam hierin geen verandering.
FC Emmen A1: Schrik: Graver, Grevink, Bangura, Smidt, Nijkamp, Mulder, Junior Albertus, Hensens, Padding, Ndayisaba.

WSV C1-FC Emmen C1 0-14
FC Emmen C1 heeft zich hierdoor geplaatst voor de nieuw geformeerde eerste divisie. Doelpuntenmakers: Jordy Luchies 1, Thijs Oosting 4, Thijs Dallinga 4, Bas Aalderink 2, Matthijs Verhulst 1, Jori Ebbinge 1, Daniel van der Vlag.

Hoogezand D1-FC Emmen D1 1-2
FC Emmen D1 speelde dit seizoen voor de derde keer tegen vv Hoogezand D1. Hoogezand D1 is een angstgegner voor de Emmenaren die voorgaande twee wedstrijden verloor en gelijkspeelde. Hoogezand D1 begon furieus, maar dwong geen kans af. FC Emmen kreeg daarentegen wel kansen. Na een corner van Hoogezand in de 24e minuut kopte Luke Dokter de bal op Jerany Lie a Lien. Die begon aan een solo vanaf eigen helft en scoorde in de verre hoek: 0-1. FC Emmen D1 bleef het betere van het spel houden, maar na de rust kwam Hoogezand toch langszij via een vrije trap die niet goed werd beoordeeld door Yme Meier: 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Jerany Lie a Lien de diepte ingestuurd. Hij werd onregelmentair gestopt in het strafschopgebied, de scheidsrechter zag er echter geen strafschop in. Doordat Jerany geblesseerd raakte door deze aktie, hij brak zijn sleutelbeen, gaf de scheidsrechter een scheidsrechterbal. Quincy Gall schoot vanuit deze scheidsrechterbal in het doel: 1-2. Volgens heel Hoogezand had hij de bal terug moeten spelen op de keeper, maar hij deed dat terecht niet. Al met al een verdiende overwinning. Volgende week valt de beslissing over het kampioenschap. FC Emmen speelt dan tegen de koploper sc Heerenveen en Cambuur Leeuwarden tegen oogezand.
FC Emmen D1: Yme Meier, Bas Seubers, Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Toine Slor, Björn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Jerany Lie a Lien (Mian Oelen), Lars Dijk, Quincy Gall (Jeroen Welles), Rowin Schuiling, Leon Draisma.

FC Emmen D2-Be Quick Dokkum D1 2-2
FC Emmen D2 heeft zichzelf wederom in de vingers gesneden door 2-2 te spelen tegen laagvlieger Be Quick Dokkum. De Emmenaren waren de hele wedstrijd heer en meester, alleen vergaten ze tweemaal vroegtijdig afstand te nemen. In het eerste bedrijf was het een individuele actie van Boy Nijgh die de 1-0 op het scorebord bracht. Tien seconden voor rust was de verdediging niet allert bij een vrije bal die door de spits fraai in werd geschoten. In de tweede helft speelde FC Emmen D2 alleen maar rond de zestien meter van Dokkum. De omsingeling leverde uiteindelijk “maar” een enkele goal op. Edgar Meijles scoorde vanaf rand zestien meter. Een logische overwinning leek in de maak, ware het niet dat keeper Dion Beks een vrije bal niet onder controle kreeg en hierna niet kon voorkomen dat de 2-2 binnen werd geschoten.
FC Emmen D2: Pomper (Beks); Jakobs (Hulshof), IJpelaar, Roufs, Mulder, De Jonge, Bulder (Sieljes),  Fransen (Sem Jansen), Dani Jansen (Dries), Meijles, Nijgh.

DESZ E1-Emmen E1/FC Emmen E1 3-8
De eerste helft werd er in Zwartsluis door FC Emmen E1 geweldig voetbal gespeeld in een hoog tempo  met veel druk en was het met name de keeper van DESZ E1 die de schade beperkt wist te houden tot 1-5. Na de rust speelde FC Emmen E1 minder scherp en liet DESZ E1 zien dat het ook kon voetballen. DESZ E1 kwam terug tot 3-5. Gelukkig zette FC Emmen E1 het laatste kwartier weer aan en zette weer meer druk naar voren. Dat leidde tot de eindstand van 3-8.  Volgende week zaterdag kan FC Emmen E1 kampioen worden, al lijkt het twee weken later beslist te wordenr als Alcides E1 en FC Emmen E1 elkaar in een rechtstreeks duel treffen. FC Emmen E1 staat drie punten voor met nog twee wedstrijden te gaan en heeft een positief doelsaldo van +50 t.o.v. de concurrent. Doelpunten: Jeremiah Ridderbusch 2, Jort Jalving 2, Florian Zegiri 2, Lars Meijer 1 en Piet Teuben 1.

Emmen E3/FC Emmen E2-Urk E2 4-2