FC Emmen B1 heeft het moeilijk

Argon A1-FC Emmen A1 1-1
Op zich was een punt halen bij het Mijdrechtse Argon niet eens zo slecht maar gezien het wedstrijdverloop had trainer Claus Boekweg gemengde gevoelens. ,,We hebben de slotfase met twee man meer gespeeld en hadden goede zaken kunnen doen door van die overtalsituatie optimaal gebruik te maken. Het is echter niet gelukt.”
Na een eerste helft met weinig kansen, waarin de 1-0 van de thuisclub vlak voor de pauze viel, werd het een gedenkwaardige tweede helft. Twee spelers van Argon kregen namelijk een rode kaart en naar aanleiding van reacties van het publiek besloot de scheidsrechter het duel stil te leggen. Na een denkpauze werd de wedstrijd alsnog hervat en mocht FC Emmen proberen van de situatie profijt te trekken. Tot meer dan de gelijkmaker van Jeffrey Pot in de tachtigste minuut kwamen de bezoekers echter niet. ,,We hebben nog wel drie prima kansen gehad maar waren erg slordig in de afwerking”, aldus Claus Boekweg.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers (61. Nouri), De Roo, Guchelaar (65. De Almeida); Huser, Zwikker, Otten; Hoolsema, Pot, Jaspers (40. Van der Weide).

FC Emmen B1-Haarlem B1 0-1
FC Emmen B1 heeft het moeilijk in de eerste divisie. Tegen Haarlem werd de vierde achtereenvolgende nederlaag geleden en het spel van de B-jeugd geeft ook weinig hoop op een spoedige verbetering. De inzet is er wel maar omdat er nauwelijks kansen worden gecreëerd is de kans op een gunstig resultaat natuurlijk gering. Het ging tegen Haarlem al in de eerste minuut mis toen de gasten op een zeer snelle 0-1 voorsprong kwamen. Bijna was het nog 0-2 geworden maar tot aan de pauze gebeurde er vervolgens weinig voor de doelen. Na de thee kreeg FC Emmen wat meer grip op de tegenstander maar er werden geen opgelegde mogelijkheden afgedwongen. Een schot van Bas Dost waarop de Haarlemse goalie goed zicht had en een poging van Dozé Manuel over de kruising en dat was het wat FC Emmen betrof. Zeven minuten voor tijd kreeg een Haarlemmer een tweede gele kaart maar ook de man-meer situatie was aan de Emmenaren niet besteed.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; De Vries (37. Zuidberg), Görtz, Jelle Siekman, Tim Siekman; Moolhuizen (53. Herbers), Dekker (63. Avci), De Jong; Wakker, Dost (66. Beeksma), Manuel.

Rohda Raalte C1-FC Emmen C1 2-4
Het was de middag van Jessie van der Graaf die alle vier treffers voor FC Emmen C1 produceerde. De thuisclub kwam na zeven minuten op een 1-0 voorsprong maar drie minuten later stond het gelijk toen Jessie van der Graaf een voorzet van Rick ten Voorde benutte. Met een kopbal uit een voorzet van Bernard Bakker verhoogde Jessie van der Graaf na een kwartiertje tot 1-2. Rohda kwam nog een keer op gelijke hoogte maar een koppende Jessie van der Graaf na een assist van Bernard Bakker zorgde voor een 2-3 ruststand. Na de pauze van deze op het hoofdveld van Rohda Raalte gespeelde wedstrijd werd er nog slechts één keer gescoord en uiteraard door Jessie van der Graaf. In de 40e minuut zettte hij wederom met het hoofd een voorzet van Corbin Kuilder in 2-4 om.
FC Emmen C1: Koops; Bal, Kazantzis (Kaddouri), Van der Berg, Simon Yzerman; Caria (Hoff), Bakker (Van Mourik), Bouws (Rog); Kuilder, Van der Graaf, Ten Voorde.

FC Emmen D1-Urk D1 6-0.
FC Emmen speelde weliswaar niet echt goed maar had toch weinig moeite met de Urkers. De Emmenaren, die twee dagen eerder nog de C-jeugd van Dedemsvaart met 8-1 hadden afgedroogd, kwamen pas in de laatste tien minuten voor de pauze op schot. Luciano Slagveer (20), Menno Heerkes (23) en Ramon Jonkers (27) waren de schutters. Na de thee zorgden Herman Hindriks (40) en Dilan van Bree (50 en 55) voor de 6-0 eindstand.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Jonkers, Poelstra, Heerkes, Stollenga (31. Westebring); Van Bree, Hindriks, Warmolts (31. Chacon); Huser (31. Locadia), Slagveer (31. Mol), Beijering.