Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 grijpt naast promotie


FC Emmen B1-Quick Boys B1 0-1


De B-jeugd van FC Emmen heeft het alles beslissende duel tegen Quick Boys met 1-0 verloren. Op het terrein van DVS ’33 in Ermelo wonnen de Katwijkers met 1-0 na een dubbelblanke ruststand. Dat het de veldverhouding weer gaf kon niet worden gesteld maar waar FC Emmen de mogelijkheden niet benutte deed Quick Boyus dat wel.

Al in de eerste minuut kreeg Niels Grevink een geweldige kans op de 1-0 maar zijn kopbal werd door de Katwijkse keeper gestopt. De Emmer keeper Rick Knigge moest een minuut of tien ook in actie komen bij een tegenstoot van Quick Boys en deed dat perfect. Na de 0-0 ruststand probeerde FC Emmen door te drukken maar kreeg in de 62e minuut het deksel op de neus toen Quick Boys de leiding nam en ook niet meer afstond. Kort voor het einde kreeg FC Emmen nog een unieke kans op de gelijkmaker en eventueel een verlenging toen Raphael Ngendukama in de zestien werd vast gehouden en een strafschop verdiende. De vaste penaltynemer Jochem Scholten zag zijn schot vanaf elf meter echter door Quick Boys goalie gestopt. FC Emmen B1 komt dus het volgende seizoen wederom in de tweede divisie uit terwijl de Katwijkers naar de eerste divisie promoveren.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Fokke, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink, Jan Scholten (55. Klaver), Hensens, Ngendakumana. 

Emmen E1 – Olympia’28 E1 1-2

Emmen E1 speelde de laatste competitiewedstrijd tegen Olympia’28 E1. Vanaf de aftrap was Emmen E1 de voetballende partij die voortdurend druk naar voren zette en Olympia’28 terugdrong op eigen helft. Ondanks het mooie voetbal en de vele kansen wist Olympia’28 E1 uit een spaarzame counter de 0-1 te scoren. Dit was een behoorlijke domper en zette de wedstrijd op zijn kop. Na de rust was het opnieuw Emmen dat met goed voetbal kans op kans creëerde, maar elke keer was het de uitstekende goalie van de tegenstander die in de weg stond. Het werd zelfs 0-2 na opnieuw een counter. In de 38ste minuut kon Piet Teuben toch de aansluitingstreffer scoren en Emmen E1 terugbrengen in de wedstrijd. Het geloof in een goed resultaat was terug en er waren nog wel kansen, maar de bal wilde er niet in. De eindstand werd 1-2, waarbij Emmen tachtig procent balbezit had. De tegenstander was erg effectief door uit 4 kansen 2 doelpunten te maken.