FC Emmen B1 grijpt laatste strohalm

AFC A1-FC Emmen A1 4-3
Een doelpuntrijk duel waarin FC Emmen voor rust de betere ploeg was. Nadat de Amsterdammers op voorsprong waren gekomen bogen Jesper Voorintholt en Björn Zwikker voor de thee de stand om naar een 1-2 voorsprong. Na de pauze was van het FC Emmen van voor de rust niets meer te bespeuren. De ploeg speelde tamelijk lusteloos en zag daardoor de voorsprong verdwijnen naar een 4-2 achterstand. Vijf minuten voor tijd zette Björn Zwikker met zijn tweede treffer FC Emmen nog op 4-3 maar meer zat er niet in waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen in onnodig verlies eindigde.
FC Emmen A1: Ebeltjes (46. Eulink); Balsala, Hindriks (46. Jaspers), Nouri, De Almeida; Hoolsema, Zwikker, Otten; Pot, Van der Weide, Jesper Voorintholt.

FC Emmen B1-AFC B1 7-1
Een overwinning moest er komen en die kwam er met een daverende 7-1 triomf op het Amsterdamse AFC. Vervolgens was het hopen dat Twente Heracles B2 de uitwedstrijd tegen Omniworld zou verliezen en ook die wens ging in vervulling. Met als gevolg dat een beslissingswedstrijd op neutraal terrein nodig is om de degradant aan te wijzen.
FC Emmen had een perfecte start want al na vijftien seconden lag de bal achter de doelman van AFC. Wesley Wakker was de maker. Een minuut later had Dennis Avci een geweldige kans op de 2-0 maar schoot naast. De gelijkmaker viel echter al snel want in de zesde minuut kreeg FC Emmen een strafschop tegen die tot de 1-1 leidde. Daarna was er echter maar een partij die voetbalde en dat was FC Emmen. De kansen volgden elkaar in rap tempo op, alleen liet de afwerking weleens te wensen over. Desondanks werd de rust ingegaan met een riante 4-1 voorsprong. Wesley Wakker (21), Bas Dost (28) en Wakker met zijn derde treffer (38) tekenden voor de pauzestand. Na de rust zette dit spelbeeld zich voort. Doze Manuel scoorde al in de eerste minuut 5-1. Bas Bost (56) en Wesley Wakker (80) scoorden de 6-1 en 7-1.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Görtz, Wolbers (46. Zuidberg), Dekker, Tim Siekman (49. De Vries); Jelle Siekman (60. Herbers), Dost, De Jong (57. Swama); Avci (41. Manuel), Beeksma, Wakker.

Het ging er soms stevg aan toe tussen FC Emmen B1 en AFC B1

Doelman Pieter IJzerman moest slechts af en toe ingrijpen.

Bas Dost (niet zichtbaar) scoort de 6-1.

FC Emmen C1-Go Ahead Eagles C1 2-2
FC Emmen C1 kwam zeer sneu weg in dit beladen duel. Ver in de extra speeltijd slaagden de gasten uit Deventer er nog in op gelijke hoogte te komen. Waardoor de situatie met nog een wedstrijd te gaan aan kop ongewijzigd blijft. Go Ahead Eagles leidt met twee voorsprong op FC Emmen. Komende zaterdag kan Go Ahead Eagles thuis bij winst op Rohda Raalte de titel in de wacht slepen, bij verlies of gelijkspel komt FC Emmen mits het zelf wint bij BV Veendam nog in beeld.
Jessie van der Graaf bracht de ploeg van de afscheid nemende coach Pascal Kazantzis in de 20e minuut aan de leiding. Beide partijen hadden in de eerste helft een paar goede kansen maar de rust ging in met een 1-0 stand. Go Ahead had vooral in de voorste linie fysiek een overwicht maar de voorwaartsen misten scherpte in de afwerking. Toch kwam de koploper halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. De jubel aan Deventer zijde was nauwelijks verstomd of FC Emnmen stond al weer op voorsprong middels opnieuw Jessie van der Graaf. FC Emmen leek een geslaagde greep naar de eerste plaats te doen hoewel het af en toe behoorlijk onder druk kwam te staan. Diep in de extra speeltijd spatte de droom van het koploperschap echter uiteen. Na een vrije trap moest doelman Pascual Koops voor de tweede maal buigen: 2-2.
FC Emmen C1: Koops; Kuilder, Kazantzis, Van der Berg, Bouws; Bal (55. Bakker), Caria, Simon IJzerman; Ten Voorde, Rog, Van der Graaf.

Coach Pascal Kazantzis van FC Emmen C1 beleefde een spannende middag.

Rick ten Voorde lijkt de bal met de hand mee te nemen.

Hier onder ligt de maker van de 2-1 begraven.

FC Emmen D1-Achilles 1894 D1 9-0
De D-jeugd mocht in het stadion spelen en maakte er een fraai doelpuntenfestijn van. Het was wel een zeer eenzijdig duel want de Assenaren hadden weinig in de melk te brokkelen. De rust ging in met een 4-0 stand en daarna ging FC Emmen D1 vrolijk door met het scoren tot de teller op negen bleef staan. Voor de pauze scoorden achtereenvolgens Ferry Stollenga 2x, een treffer in eigen doel van een Achilliaan, en Herman Hindriks. Wouter Beijering nam de 5-0 en 6-0 voor zijn rekening. Stephen Warmolts, Jurgen Locadia en nogmaals Wouter Beijering bepaalden de eindstand op 9-0.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Chacon (31. Jonkers), Westebring, Heerkes, Strating (31. Beijering); Van Bree, Hindriks, Warmolts; Locadia (31. Huser), Slagveer (31. Mol), Stollenga.

De droom van het spelen in het grote stadion werd waar voor FC Emmen D1 en Achilles D1.

Een enkele keer zoals hier was er gevaar voor het Emmer doel (Foto’s Dirk van der Kaap).