FC Emmen B1 doet goede zaken

FC Emmen A1-FC Zwolle A1 1-1
FC Emmen had tegen het een plaats lager staande FC Zwolle wellicht op drie punten gerekend maar dat kwam er niet uit. FC Emmen A1 creëerde daarvoor te weinig doelrijpe mogelijkheden. In de eerste helft was Björn Zwikker in de twaalfde minuut gevaarlijk met een uithaal ineens maar de bal ging over de dwarslat. Na 25 minuten spelen kreeg Zwikker een nieuwe kans na een flater van de Zwolse doelman Jeroen Vinke. De nummer tien van FC Emmen werkte het buitenkansje keurig af: 1-0. Vlak voor de doelwisseling kreeg Jeffrey Pot nog wat kansjes maar ging daar niet goed mee om. Na de pauze raakte de thuisclub de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. FC Zwolle kwam beter in het spel en kreeg daarvoor in de 52e minuut een beloning middels een door scheidsrechter Strijker gegeven strafschop. Een terechte strafschop want Martin de Roo had zijn directe tegenstander op de verkeerde manier onderuit geschoffeld. Anco Jansen verzilverde de trap vanaf de witte stip: 1-1. Daarna waren er nauwelijks nog uitgespeelde mogelijkheden te bewonderen zodat de 1-1 uitslag wel terecht was.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers, De Roo, Been; Hindriks, Zwikker, Otten (70. Hoolsema); Jesper Voorintholt (61. De Almeida), Pot, Jaspers.

FC Zwolle B1-FC Emmen B1 1-2
FC Emmen zit al geruime tijd in de hoek waar de klappen vallen dus was de 2-1 winst in Zwolle uiterst welkom. ,,Een groot compliment voor de ploeg”, sprak coach Joseph Oosting. ,,Vanaf het begin werd er scherp gespeeld en de ploeg straalde deze keer ook wat uit. Daarbij hielp het dat we binnen vijf minuten al op 0-2 kwamen want dat gaf het nodige vertrouwen.”
Al in de tweede minuut kwamen de Emmenaren op 0-1 toen Janko Dekker de te ver voor de goal staande Zwolse doelman verraste: 0-1. Amper drie minuten later verhoogde Jelle Siekman tot 0-2. Tot aan de rust hield FC Emmen goed stand en gaf geen grote kansen weg. Dat beeld bleef ook in de tweede helft overeind. FC Zwolle scoorde nog wel tegen maar dat was in de extra tijd en kon FC Emmen niet meer deren.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; Görtz, Wolbers (Avci), Zuidberg (Ten Voorde), Tim Siekman; Dekker, Jelle Siekman, De Jong; Manuel (Swama), Dost, Wakker (Beeksma).