FC Emmen B1 boekt winst op AFC B1

FC Emmen B1-AFC B1 3-1
De Emmer B-jeugd kwam door de 3-1 zege op gelijke hoogte met AFC. Over de gehele wedstrijd genomen was er eigenlijk geen centje pijn voor de Emmenaren. De Amsterdammers konden zeker in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden creëren. Dat kon FC Emmen aanvankelijk ook niet maar kwam wel na een kwartier op voorsprong. Wesley Wakker mocht een strafschop nemen die echter door de doelman van AFC werd gekeerd maar voor de voeten van Corbin Kuilder die de rebound in de 1-0 omzette. AFC kreeg na de pauze een grote kans maar de Amsterdamse spits schoot over. Daarna was de beurt aan de thuisclub. Wouter van Aanholt nam wat fortuinlijk de 2-0 voor zijn rekening en kort voor tijd kopte René Wolbers uit een vrije trap van Lars van der Berg de 3-1 binnen. Twee minuten voor het einde scoorde AFC middels Meulenbroeks uit een strafschop nog tegen.
FC Emmen B1; IJzerman; De Vries (65. Kazantzis), Wolbers, Siekman, Van der Berg; Kuilder (70. Dos Reis), Wakker (74. Oosting), Van Aanholt (76. Bal); Ten Voorde, Van der Graaf, Beeksma.

Jordy Beeksma wordt stevig vast gehouden.

Wesley Wakker (links) ziet zijn strafschop gestopt worden.

Corbin Kuilder (6) promoveerde de rebound tot de openingstreffer.

Verzorger Koos Ensing verschaft Lars van der Berg wat meer lucht.

Wouter van Aanholt is het middelpunt van een feestje nadat hij de 2-0 binnentikte.

(Foto’s FC Emmen Media).

FC Emmen C1-FC Zwolle C1 0-0
Hoewel de Emmer C-jeugd een uitstekende wedstrijd speelde slaagde het er uitendelijk niet in om de afstand tot nummer twee FC Zwolle te verkleinen. Vooral in de eerste helft was FC Emmen met de wind in de rug oppermachtig en er kwamen ook diverse mogelijkheden om de score te openen. Zo stuitten Luciano Slagveer en de pas een dag eerder uit Ierland teruggekeerde Gianluca Caria op de Zwolse doelman. In de tweede helft kreeg FC Zwolle iets meer vat op de wedstrijd maar de betere kansen waren toch voor de thuisploeg. Maar de Zwolse doelman bleef een groot struikelblok dat ook Gianluca Caria nog eens moest ervaren toen hij alleen voor de sluitpost opdook maar hem niet kon passeren. FC Zwolle was uiteindelijk blij met het puntje.
FC Emmen C1: Berends; Van Bree, Fokkens, IJzerman, Bos; Heerkes, Locadia, Koenders; Slagveer, Caria, Beijering.

GVAV Rapiditas D1-FC Emmen D1 1-3
Door deze zege heeft FC Emmen de eerste helft van de competitie afgesloten zonder puntverlies. Het ging wel moeizaam op een slecht kunstgrasveld van een oud type. De doelpunten vielen allen in de eerste dertig minuten. Stephen Warmolts scoorde de 0-1 en 0-2 waarvan vooral de eerste een schoonheid was. De Groningers kwamen terug tot 1-2 waarna Boris Rasevic de ruststand op 1-3 bepaalde. De ruststand werd tevens de eindstand omdat de Emmenaren er niet in slaagden de score te verhogen. Een van de redenen daarvoor was de scheidsrechter die de bezoekers enkele malen geen strafschop gunde.
FC Emmen D1: Rob Schuldink (31. Bos); De Jong (31. Mol), Room, Rijkens, Jonkers, Warmolts, Wessels (31. Chacon), Bouws, Ypenburg, Rasevic (31. Meijer), Wouter Sschuldink (31. Huser).