FC Emmen B1 blijft in eerste divisie

Het was op het terrein van HHC Hardenberg een wedstrijd waarvan de spanning er af droop. Dat FC Emmen B1 uiteindelijk met ruim verschil, 4-0, zegevierde was in de eerste plaats de verdienste van de goed gemotiveerde equipe van trainer Joseph Oosting. Aan de andere kant was het feit dat de Tukkers de wedstrijd wegens drie rode kaarten met acht man beëindigden ook debet aan de ruime 4-0 uitslag. Ook FC Emmen kwam er niet zonder kleerscheuren af want aanvoerder Jelle Siekman kreeg kort voor tijd nog een rode prent.
Het was aanvankelijk een prima wedstrijd met twee teams die gelijkwaardig leken. In de 26e minuut kwam FC Emmen op een 1-0 voorsprong toen spits Jordy Beeksma na aangeven van Frank de Jong de score opende. Twee minuten later kon Mohammed Habibzada als eerste speler van Twente Heracles wegens een kopstoot met rood inrukken. Na een half uur spelen profiteerde FC Emmen snel van het man-meer voordeel toen Dennis Avci een prima aanval afwerkte: 2-0. Direct na rust kwam FC Emmen onder druk te staan. Er sloop wat onrust in de ploeg in de wetenschap dat een tegengoal de wedstrijd weer geheel zou openbreken. Het Twentse offensief leidde evenwel niet tot kansen en toen in de 69e minuut de tweede rode kaart voor de Tukkers een feit werd, was de wedstrijd een gelopen koers. Jordy Beeksma maakte er 3-0 van waarna een klein incidentje door de scheidsrechter wat overdreven met een rode kaart voor beide partijen werd afgedaan. Met tien tegen acht smaakte Dennis Avci het genoegen om er in de laatste minuut nog 4-0 van te maken.
FC Emmen B1-Twente Heracles B2 4-0. 26. Beeksma 1-0, 31. Avci 2-0, 73. Beeksma 3-0, 80. Avci 4-0.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Görtz, Wolbers, Jelle Siekman, Tim Siekman (68. De Vries); De Jong, Dost (79. Moolhuizen), Dekker (46. Zuidberg); Avci, Beeksma (74. Herbers), Wakker (55. Manuel).

Wesley Wakker snelt langs twee tegenstanders.

Jordy Beeksma half verscholen achter twee tegenstanders scoorde twee keer.