FC Emmen A1 voor tweede maal in twee jaar kampioen

FC Emmen A1 promoveert naar tweede divisie.

De bloemen en kampioensschaal liggen klaar.

De A-jeugd van FC Emmen is voor het tweede achtereenvolgende seizoen kampioen geworden. Na de restauratie van de jeugdafdeling begon de ploeg twee jaar geleden in de vierde divisie en stoomt nu door naar de landelijke tweede divisie. Er was naast een eigen overwinning ook puntenverlies van de enige concurrent Olde Veste ’54 nodig. Aan beide voorwaarden werd voldaan, Olde Veste ’54 speelde thuis gelijk en het door Theo ten Caat gecoachte FC Emmen won later op de middag met liefst 8-1 van WSV Apeldoorn. Er ontgaat de Emmer jeugd hierdoor weliswaar een kampioensviering op eigen veld, dat had dan ongetwijfeld komende zaterdag kunnen gebeuren, maar de pret was er niet minder om. De selectie viert de titel vanavond in Emmen bij de plaatselijke Griek.

De wedstrijd in Apeldoorn startte een uur te laat zodat pas om vier uur kon worden begonnen. In Emmen was WSV met 4-1 geklopt zodat wellicht in Apeldoorn op meer weerstand zou kunnen worden gerekend. Na de openingstreffer van Derian Reinders in de 25e minuut leek dat ook even het geval want WSV maakte onmiddellijk gelijk. Maar achtereenvolgens Junior Albertus (26e), Derian Reinders (27e), Matthijs Hensens (29e)en Jos Smidt (31e) zorgden voor een geruststellende 1-5 tussenstand na een helft spelen. Vooral de goal van ex-Feyenoorder Junior Albertus oogstte veel bewondering. Jos Smidt (54e), Matthijs Hensens (67e) en Niels Grevink (68e) waren de doelpuntenmakers na de thee. Omdat een speler van de thuisclub twee maal geel kreeg speelde FC Emmen gehet laatste half uur met een man meer. Hij stond niet bij de doelpuntenmakers maar Justin Mulder speelde ook een belangrijke rol met vijf assists.
De kampioensformatie: Joost Schrik (51. Rob Hölscher): Rik Graver, Niels Grevink, Bram Komduur, Bangura (51. Padding), Sem Nijkamp, Justin Mulder, Junior Albertus, Matthijs Hensens, Derian Reinders (46. Ndayisaba), Smidt.

FC Emmen B1-Hollandia B1 4-0.
FC Emmen B1 doet goede zaken op weg naar het kampioenschap, door de 4-0 winst op Hollandia B1 kan het de volgende week bij winst kampioen worden. Dat moet dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen het Mijdrechter Argon waar Marcel Keizer, de nieuwe trainer van FC Emmen, ooit trainer was. FC Emmen B1 begon goed aan de wedstrijd, speelde de bal voortdurend rond, waaruit wat kansen werden gecreëerd. Het tempo lag iets te laag, maar Hollandia B1 kreeg over de hele wedstrijd geen enkele kans. Het was dan ook niet verwonderlijk dat FC Emmen B1 in de zevcentiende minuut de leiding nam. Een bal van rechts belandde bij Jochem Scholten, die voorgaf. Hierdoor kon Kjelt Engbers de 1-0 aantekenen. Hierna bleef het vooral eenrichtingverkeer op het doel van Hollandia. De Emmenaren vergaten zichzelf echter te belonen. Hierdoor bleef het lange tijd slechts 1-0. Direct na de rust was het echter Hollandia die een helpende hand toestak en de bal na een voorzet van Kjelt Engbers in eigen doel werkte. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde en leek een blessure van de scheidsrechter roet in het eten te gooien, hij kon echter verder. In de 60e minuut ging Rogier Luiken door op rechts na wederom een goede aanval. Hij gaf de bal voor en spits Kjelt Engbers wist hier wel raad mee, 3-0. Het bleef een eenzijdige wedstrijd, maar toch moest doelman Kjell Scherpen nog een keer gestrekt naar de hoek om een bal eruit te werken. Vlak voor tijd werd het 4-0 dankzij de teen van Dorjani van der Heide die een bal van Jan Scholten nog net binnentikte.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Merik Sliedrecht, Levon van Dijk, Nande Wielink (70. Frank Fokke), Twan Berends (70. Jaymie Hemme), Rogier Luiken, Remco Bos, Emil Bijlsma (77. Lorenzo Hindriks), Raphael Ngendakumana (70. Dorjani van der Heide), Kjelt Engbers, Jochem Scholten (57. Jan Scholten)

Be Quick 1887 C1-FC Emmen C1 1-0
FC Emmen C1 was de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg tegen een afwachtend Be Quick dat probeerde uit fouten van de tegenstander te counteren en te scoren uit dode spelmomenten. Al in de eerste helft had FC Emmen C1 voldoende uitgespeelde kansen om tot scoren te komen maar faalde steeds in de afwerking. Dit bleef ook in de tweede helft het beeld van de wedstrijd en dan laat een oude voetbalwet zich gelden: hij vliegt er aan de andere kant in! In de 63e minuut maakte Be Quick uit een vrije bal net buiten de 16-meter de 1-0. Wat de hele wedstrijd niet lukte, lukte ook niet in de laatste zeven minuten waardoor het 1-0 verlies een feit werd.

FC Emmen D1-RVO/GC Cambuur D1 4-1

Het was de vijfde keer dit seizoen dat FC Emmen D1 tegen SC Cambuur speelde, drie maal competitie, een keer in de beker en een keertje op een toernooi. Het vijfde duel was een wedstrijd die alles in zich had. De eerste helft begon wat onwennig, maar op een gegeven moment had FC Emmen de Friezen onder controle. In de 22e minuut werd een vrije trap door Lars Dijk panklaar gelegd op het hoofd van Luke Dokter: 1-0. In de tweede minuut werd een speler van FC Emmen neergehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop toe kennen. Quincy Gall schoot de strafschop goed in: 2-0. SC Cambuur deed in de 28e minuut iets terug: 2-1. Na de rust werd het echt een gevecht. SC Cambuur had een paar mogelijkheden, maar echt gevaarlijk voor het doel werd het niet. Daarentegen kon FC Emmen D1 een aantal keren er gevaarlijk uitkomen. Maar het duurde tot de 55e minuuut voordat Jerany Lie a Lien op aangeven van Leon Draisma er 3-1 van kon maken. Toen was het verzet van Cambuur gebroken en kon Jeroen Welles, wederom op aangeven van Leon Draisma, de 4-1 laten aantekenen. Al met al een goede overwinning van FC Emmen D1.
FC Emmen D1: Yme Meier: Bas Seubers, Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt, Bjørn Plaggenborg (Andrej Alilovic), Jerany Lie a Lien, Lars Dijk, Quincy Gall (Jeroen Welles), Rowin Schuiling, Leon Draisma.

Flevo Boys D1-FC Emmen D2 4-1
FC Emmen D2 is uitgeschakeld voor het kampioenschap in de tweede divisie door uit met 4-1 van koploper Flevo Boys D1 te verliezen. FC Emmen D2 begon wel sterk en kreeg ook kansen. Zo schoot Vincent de Roo op de lat, kon Edgar Meijles de bal bij de tweede paal niet binnen tikken. En vergat Joey Roufs recht voor de goal uit te halen. Na een kwartier spelen kwam Flevo Boys onverwachts op voorsprong waarbij de verdediging van FC Emmen D2 er niet goed uit zag. De Emmenaren herpakten zich en na een geweldige voorzet van Vincent de Roo knikte Damian de Vries de 1-1 binnen. Direct na rust begon FC Emmen D2 voortvarend en kreeg het twee grote kansen die beide niet benut werden. Flevo Boys speelde op de counter en deed dit perfect, uit een omschakelmoment werd de bal binnen geknikt. Hierna was FC Emmen D2 de kluts kwijt en daarvan werd door Flevo Boys dankbaar gebruik wat resulteerde in een 4-1 eindstand.

FC Emmen D2: Beks (Pomper): Jakobs, Sieljes, IJpelaar (De Jonge), De Roo, Hulshof, Bulder (Dani Jansen), Roufs (Dries), De Vries (Mulder), Nijgh (Sem Jansen), Meijles.

Emmen E3/FC Emmen E2-Heerenveen E2 5-0